Compania Chevron a suspendat activitatea de exploatare a gazelor de sist la Silistea (Vaslui)

Compania Chevron a suspendat activitatea de exploatare a gazelor de sist la Silistea (Vaslui)

by October 17, 2013 0 comments

Gazele-de-sist--Joc-de-interese-sau-sansa-pentru-Romania----Interviu-Business24[1]Reprezentanţii companiei Chevron au anunţat, joi, că suspendă activitatea privind explorarea gazelor de şist în localitatea vasluiană Siliştea, în urma protestelor din ultimele patru zile. De asemenea, tot joi a avut loc o şedinţă a Consiliului Local din Pungeşti în care s-a decis interzicerea explorării şi expoatării gazelor de şist în comună. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanţii Chevron, prioritatea companiei este de a desfăşura o activitate “într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător”.

“Chevron poate confirma astăzi (n.r. – joi) suspendarea activităţii în Siliştea, comuna Pungeşti. Prioritatea este să desfăşurăm activităţi într-un mod sigur şi responsabil faţă de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea”, se arată în comunicatul citat de MEDIAFAX.

Peste o sută de persoane din Siliştea (Vaslui) protestează, joi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de şist.

În cursul dimineţii de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de şist şi-a retras din zonă cele două utilaje – un excavator şi un buldozer -, în huiduielile manifestanţilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<