Crin Antonescu: O felicit pe doamna ministru Ramona Manescu pentru modul in care a gestionat privatizarea CFR Marfa

Crin Antonescu: O felicit pe doamna ministru Ramona Manescu pentru modul in care a gestionat privatizarea CFR Marfa

by October 15, 2013 0 comments

Crin-Antonescu[1]Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, despre privatizarea CFR Marfă, că este “un eşec de etapă”, de care nu se fac vinovaţi nici actualul ministru al Transporturilor şi nici fostul ministru. “Salut decizia curajoasă şi fermă a ministrului actual al Tranporturilor, Ramona Mănesscu, care, fără a mai despica firul în patru, a aplicat foarte strict condiţiile contractuale şi legea”, a comentat Crin Antonescu.

Potrivit liderului PNL, “chiar dacă va exista o întreagă dezbatere şi se va discuta despre eşecul acestei privatizări, este un eşec de etapă, pentru care nu este de vină nici ministrul actual al Transporturilor şi nici fostul ministru”.

“Din punctul de vedere al ministrului, trebuia să primeze respectarea exactă a legii, ceea ce Ramona Mănescu a făcut şi pentru care o felicit. Restul, explicaţii mai pe larg, vom avea şi noi şi dumneavoastră după ce vor fi analizate”, a mai declarat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a arătat că Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, a avut două teme mari ca deţinător al portofoliului, deblocarea fondurilor europene şi încheierea cu succes, la etapa la care se afla, a procesului de privatizare CFR Marfă. “Relu Fenchiu a parcurs procesul respectiv, atât domnia sa, cât şi premierul au fost mulţumiţi şi sigur că l-am felicitat pentru un obiectiv atins”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a menţionat, legat de ceea ce s-a întâmplat între timp, este “o discuţie generală”. “Vom discuta şi noi, aşeptăm să fim informaţi mai pe larg de noul ministru al Transporturilor”, a spus el.

Privatizarea CFR Marfă a eşuat pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei, potrivit GFR. În plus față de condițiile suspensive, nici structura capitalului social nu a fost definitivată, respectiv numărul de acțiuni corespunzător cotei de 51% care urmează să se transfere. În acest sens, nu a fost efectuată diminuarea capitalului social cu valoarea activelor care urmează să se transfere de la CFR Marfă către alte societăți deținute de stat”, potrivit GFR.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.