Masina ministrului Culturii, Daniel Barbu a fost vandalizata de protestatarii fata de exploatarea de la Rosia Montana

Masina ministrului Culturii, Daniel Barbu a fost vandalizata de protestatarii fata de exploatarea de la Rosia Montana

by October 17, 2013 0 comments

Daniel-Barbu-consilier-prezidential-la-Crin-Antonescu[1]Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost bruscat, joi seara, in fata unui club din Centrul Vechi al Capitalei unde demnitarul participase la o dezbatere, iar masina i-a fost vandalizata de un grup de opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, transmiteDigi 24. Ministrul Barbu a povestit, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca dupa ce manifestantii i-au spart luneta masinii, a iesit din autovehicul si le-a spus acestora ca “se poarta ca niste neofascisti”.

Eu personal nu am fost agresat, masina intr-adevar a fost vandalizata.

Am fost la Cafeneaua critica care e animata de multi ani de zile de profesorul Bogdan Lefter. Eram invitatul acestui sezon care incepe astazi. A fost o discutie foarte agreabila care a durat circa o ora. A intrat in locul respectiv, care e undeva in Centrul Civic, la un moment dat un numar de tineri, si unii mai putin tineri, care erau foarte energici si care au strigat lozinci impotriva mea, au impartit diverse materiale de propaganda. Profesorul Lefter, absolut impecabil le-a spus ca nu sunt invitati, dar pot participa la dezbateri daca vor, dar el stabileste care-i tema si modereaza. Ei strigau ‘Demisia’, ‘Rusine’, lozincile standard pe care le auzim de cateva saptamani in diferite piete, dupa care s-au retras. Cand am iesit din Clubul A si am incercat sa ma urc in masina, au inconjurat masina si au inceput sa o loveasca. In momentul cand au spart luneta, am iesit din masina si le-am spus ca se poarta ca niste neofascisti si ca promisesera ca nu sunt violenti. Dupa care m-am urcat in masina, domnii de la Politie au intervenit ca sa faca culoar pentru a putea iesi de pe strada, pentru a putea iesi si am iesit“, a povestit ministrul.

Intrebat cu ce au spart manifestantii geamul masinii, Daniel Barbu a precizat ca acestia aveau pietre in maini.

Daniel Barbu a mai afirmat ca “cei care erau in jurul masinii, spre deosebire de cei care au venit in club si care pareau de varste mai diferite, aratau foarte tineri, 20 de ani. Erau tineri, cu precadere barbati, foarte nervosi, vehementi in lozincile pe care le strigau si loveau masina, ceea ce nu mi s-a parut ca e lucrul cel mai potrivit. A fost o forma de agresiune de aceea am iesit din masina si le-am zis ca parca erau mandri de lipsa lor de violenta. Ma rog, nu au avut nimic de spus, au continuat sa stringe lozincile. Am plecat cu masina intr-o stare destul de trista.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<