Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva Realitatea TV pentru spalare de bani

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva Realitatea TV pentru spalare de bani

by October 17, 2013 0 comments

procuror-dna-exista-mai-multe-filiere-in-garda-financiara-care-stopeaza-controalele-89915[1]Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de trei societati comerciale in dosarul privind activitatile infractionale desfasurate in cadrul procedurii de insolventa a SC ‘Realitatea Media’ SA. Directia Nationala Anticoruptie a pus sub invinuire SC ‘Realitatea Media’ SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut, se arata intr-un comunicat al DNA.Pana in acest moment, procurorii DNA au inceput urmarirea penala si fata de trei persoane juridice, si anume:

1. SC “Realitatea Media” SA, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de spalare a banilor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca a fost finantata cu bani proveniti din evaziune fiscala, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de imprumut.

2. SC “Strategies-Research-Investments” SRL, in sarcina careia s-au retinut infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in favoarea acestei societati au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul actionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti unde s-au formulat cereri de inregistrare a mentiunilor privind schimbarea actionariatului, in scopul prejudicierii creditorilor SC ‘Realitatea Media’ SA.

3. Rovigo SPRL,
in sarcina careia s-a retinut infractiunea de bancruta frauduloasa, avand in vedere ca exista date si indicii temeinice ca societatea a fost folosita pentru instrainarea marcilor Realitatea Media.

DNA precizeaza ca invinuirile au fost aduse la cunostinta reprezentantilor legali ai celor trei societati.

In acest dosar au fost puse sub invinuire 12 persoane, printre care omul de afaceri Maricel Pacuraru, asociat al lui Cozmin Gusa si Fabian Schwartzenberg, fratele lui Elan Schwartzenberg.

Ei sunt acuzati ca au derulat actiuni infractionale pentru influentarea deciziilor in procedura insolventei, in mod direct sau prin persoane fizice ori juridice interpuse, in scopul influentarii deciziilor referitoare la SC ‘Realitatea Media’ SA si preluarii controlului asupra acestei.

De asemenea, sunt urmariti penal Daniela Ionescu, Monica Hoffman, Adrian Radu, Adrian Marian Vilsan, Tamara Batrinache, Ioana Nadolu, Geraldina Neagoe, Carmen Stancescu, acuzati ca s-au implicat in fapte care se circumscriu infractiunilor de spalarea banilor, complicitate la inselaciune, bancruta frauduloasa, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicitatii, a participatiei improprii sau a tentativei, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.