Stenograme: Cum a fugit deputatul PC de la locul faptei. Fostul lacatus mecanic se lauda cu influente la ministrii Constantin si Grapini

Stenograme: Cum a fugit deputatul PC de la locul faptei. Fostul lacatus mecanic se lauda cu influente la ministrii Constantin si Grapini

by December 20, 2013 0 comments

imagesCAE287V2Deputatul Gheorghe Coman, presedinte al organizatiei PC judetene, prins in flagrant luand mita si pe numele caruia procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala, ar fi lovit masina procurorilor si chiar i-ar fi acrosat pe anchetatori si pe denuntatorul sau atunci cand a fugit cu autoturismul. In stenogramele din referatul de arestare prevenitiva al procurorilor se arata ca deputatul Gh. Coman ar fi vehiculat mai multe nume mari precum cel al Ministerului Agriculturii pentru a-si arata influenta politica, ar fi solicitat denuntatorului sa plateasca circa 3.000 de lei pentru un eveniment organizat de partid si ar fi anuntat inca din noiembrie ca “PNL-ul intr-o luna de zile n-o sa mai fie”.

Potrivit referatului intocmit de procurori, “învinuitul a vehiculat în discuţiile iniţiate cu denunţătorul, interceptate şi înregistrate autorizat în baza încheierii  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, numele ministrului agriculturii, al consilierului personal al acestuia, al preşedintelui ANSVSA, al secretarului de stat în Ministerul Muncii,  al preşedintelui ANFP, al directorului APIA Buzău, al preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, etc”.

3.000 de lei pentru o sedinta judeteana a PC

Denuntatorul, potrivit procurorilor, este un angajat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău si care “a sesizat că deputatul Coman Gheorghe – preşedintele Organizaţiei Judeţene Buzău a Partidului Conservator, folosindu-se de influenţa conferită de funcţia de conducere deţinută în cadrul respectivei formaţiuni politice, i-ar fi solicitat în cursul anului 2013, cu ocazia unor întâlniri iniţiate de acesta – în schimbul menţinerii denunţătorului în funcţia publică (care la nivel politic ,,ar reveni” Partidului Conservator) – diverse servicii, dar şi remiterea unor foloase materiale necuvenite constând în asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor întâlniri de lucru în cadrul respectivei formaţiuni politice, ce urmau a fi organizate în municipiul Buzău de către omul politic”.

Astfel, procurorii arata ca “învinuitul Coman Gheorghe i-a solicitat denunţătorului suma de 3.140 lei reprezentând jumătate din contravaloarea notei de plată aferentă evenimentului organizat la data de 14.12.2013, în municipiul Buzău, cu ocazia conferinţei judeţene având ca scop alegerea conducerii Filialei Buzău a Partidului Conservator”.

Ar fi lovit masina procurorilor si i-ar fi acrosat pe anchetatori si denuntator

Odata prins in flagrant, deputatul Coman ar fi lovit masina procurorilor si chiar i-ar fi acrosat pe acestia.

“Imediat după primirea sumei de bani, învinuitul Coman Gheorghe a urcat la volanul autoturismului cu care se prezentase la întâlnirea cu denunţătorul în scopul arătat, a pornit motorul, iar la apariţia organelor de anchetă care i-au solicitat să rămână pe loc a demarat în trombă, refuzând să dea curs solicitării echipei operative care a încercat să-l oprească – intrând în contact direct cu autoturismul acestuia”, se arata in referatul atasat alaturi.
“In această conjunctură, plecarea intempestivă a învinuitului Coman Gheorghe, cu autoturismul în cauză, a fost pe cale de a se solda cu acroşarea denunţătorului şi a membrilor echipei de anchetă care încercau să-l stopeze”, continua documentul procurorilor.

“In continuare, s-a procedat la urmărirea în traficul rutier a autoturismului respectiv, care a fost depistat după mai mult timp, abandonat în parcarea unui bloc din municipiul Buzău”, se mai arata scris.

“PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai

Printre stenogramele atasate de procurori in cadrul referatului, deputatul PC Gheorghe Coman ar fi sugerat inca din noiembrie 2013 ca PNL-ul ar iesi de la guvernare.

COMAN GHEORGHE: Ăăă…ai foc?…deci eu dacă dau la pace cu tine facem treabă, dacă nu dau nu facem treabă!
B C (n.r. denuntatorul) : Păi despre ce e vorba?
COMAN GHEORGHE: Deci, fii atent, ăăă, conform unei înţelegeri acuma a noastră care e, între mine….o să fie între mine şi PSD, nu mai discutăm de PNL că PNL-ul n-o să mai fie, într-o lună de zile n-o să mai….dar nu are nicio…între noi…între USL cum se spune, conform asta….am cedat eu DSV-ul director mare şi am luat la electrica! Înţelegi? Că asta a fost să fie, sănătoşi să fim, nu-i problemă asta e! Şi conform înţelegerii, protocolului care este, ăsta…cum îi zice…director adjunct e …este la noi, la Partidul Conservator!

“Da Jivă să fie”

In discutiile pe care le purta cu denutatorul sau, deputatul PC Gheorghe Coman folosea de cele mai multe ori un limbaj mai putin protocolar sau formal.

Coman Gheorghe:O sticlă de whisky n-ai şi tu pă undeva?
BC:Ba da, am o sticlă de whis…
Coman Gheorghe:Nu, io am luat trei sticle, da să nu cumva să nu… să nu-mi ajungă…
BC:Da, mă, lasă că fac rost.
Coman Gheorghe:Bă, am făcut socoteala… Fii atent! Da Jivă să fie! Am făcut socoteala…
BC:Jiva (CHIVAS – n.n) d-ăla de doişpe ani.

(…)

Coman Gheorghe: Io, tu ştii să-ţi spun? Io-ţi spun realitatea care, io sunt serios în primu’ rând, dacă mă trădează cineva, praf îl fac! Eu ce-am vorbit cu PROFESORUL, ăla nu e… Nu mai linge nimeni! Ăla-i ma, cel mai serios! Io, io cu PROFESORU’, nu discut cu altcineva!

(…)

Deputatul vorbeste de venituri din deszapeziri si despre cum si-a asigurat locul de parlamentar

BC: Ce scoţi şi tu din deszăpezire, bagi în… Dacă vine deszăpezire, că n-a, nu ninge!

Coman Gheorghe: N-a nins, nu iau nimica-n p..a mea! Nu… Ce dracu? Cărţile sunt făcute în aşa fel, numai, numai să fie, să fie treaba bună!

BC: Da!

Coman Gheorghe: Io mi-am, io am şi locu’ meu în continuare de parlamentar. Peste trei ani...
BC: Ţi l-ai asigurat!

Coman Gheorghe: Da bineînţeles, păi io ce-am bătut, mă? Io am bătut palma sută la sută! Io ştiu ce vorbesc! Da’ io trebuie să fac şi io treabă! Că dacă io nu fac treabă, ăştia zic ,,Bă, tu ce p..a mea faci aici?” Şi e mulţumiţi, ă, ce am făcut io la BUZĂU… Nu ce a făcut VLASE! Mai rar judeţe! Adică sunt judeţe, da’ mai rar!
BC: Ţi-a mai reproşat ceva, că mă ţii în funcţie şi n-am ajutat cu nimic?

Coman Gheorghe: Nu, nu mi-a zis nici… Mi-a zis atuncea la-nceput ,,Bă, tu n-ai…” Ei mi-a zis aşa! DANIEL mi-a zis aşa! Şi mi-a zis, în primu’ rând mi-a zis, cum îi zice, secretaru’…, SCUTA(?)! Cică ,,domnule, da’ dumneata ţi-ai pus director!” – ,, Da!” ,,Pi şi ce vii la noi şi spui că nu ştiu ce? Pi hai să discutăm omeneşte! Nu, nu-ţi convin, schimbă-i mâine!” Aşa mi-a zis direct! Păi, nu poţi să ţii tu… Că nu ştiu ce, că i-am zis io, ,,domnule, păi dumneata zici aşa, io când am venit, de am luat preşedinţia io numai la, numai la, ăăă, clădire, la cum îi spune la asta?”

BC: Facturi…

Coman Gheorghe: Aşa şi la curent şi la aia, am avut trei sute şaizeci de milioane! ,,Domnule, ai acte?” Am noroc c-a fost NICOLETA! ,,Ia arată, doamnă!” A-nnebunit ăia când au văzut! ,,Domnule, ăsta zicea că-i la zero!” ,,Uite, domnule, ce vorbim! La zero? Păi v-arat…, ia să-ntrebaţi de, a luat de la STELEA nişte bani, de la ăla…” că scrie pă acte. ,,Unde-a dat banii? Ce-a făcut cu ei, că ei n-au făcut nimic! Ei nicio cafea, veneai la ei…”

BC: Stelea de la APIA…

Coman Gheorghe: Pi a dat şi aia, a cotizat femeia acolo. Două mii, trei mii de lei, aia a dat bani, să ştii, şi lu’ VLASE. Adică pă chitanţă, nu pă vrăjeli, pă de-alea! Pă chitanţă!… Şi unde-a dat banii ăştia? Pi el, dacă vine la el, nicio cafea… La mine e deschis patru ore dimineaţa, la nouă până seara.  Io  am   şedinţă-n fiecare săptămână, municipiu, astea. Ei acolo! Da’ am fetele-astea bune…în rest…

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.