Ion Iliescu il contrazice pe Victor Ponta: Nu cred ca Adrian Nastase a fost condamnat politic

Ion Iliescu il contrazice pe Victor Ponta: Nu cred ca Adrian Nastase a fost condamnat politic

by January 8, 2014 1 comment

Ion IliescuPresedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu afirma, intr-un interviu la RFI ca nu crede ca exista o “conexiune directa” intre politica si justitie in cazul condamnarii lui Adrian Nastase. Victor Ponta afirmase despre condamnarea fostului premier ca este “politica si nedreapta”, a spus despre Nastase ca este o victima a regimului Basescu si l-a comparat cu Iulia Timoshenko. Iliescu a repetat, intr-un interviu pentru ziare.com, ideea, afirmand sec ca nu crede Adrian Nastase a fost condamnat politic. Pe de alta parte, Ion Iliescu a spus ca Nastase a devenit pe nedrept si exagerat simbolul coruptiei in Romania si ca noua sa condamnare este “un cosmar agasant”.

Intrebat la RFI daca personal crede ca Adrian Nastase este condamnat politic, Ion Iliescu a raspuns: “Nu este, cred, o legatura, o conexiune directa intre factorii politici si justitie, dar este schimbarea de judecata din partea oamenilor. Nu vreau sa dau nici un fel de aprecieri de valoare din acest punct de vedere”.

 Potrivit site-ului RFI Ion Iliescu il descrie pe Adrian Nastase drept cel mai bun prim-ministru din ultima perioada: “Eu cred ca a fost cel mai bun prim-ministru din toata aceasta perioada, cel mai eficient, cu o capacitate apreciata de organizare, de coordonare, de eficienta a structurilor guvernamentale. Altminteri, sigur, fiecare are limitele lui. Va amintiti ca si eu am avut iesiri critice la adresa Guvernului si a functionarii echipei guvernamentale, dar totusi, a fost cea mai buna echipa guvernamentala si el, cel mai eficient prim-ministru (…). De aceea, toate lucrurile trebuie judecate cu echilibru si cu masura”.

Rugat sa comenteze declaratiile premierului Victor Ponta, care vorbea de un dosar politic, Ion Iliescu a raspuns: “Este aprecierea domnului Ponta si are probabil argumentele lui. Altminteri, sigur, apare pentru orice privitor din afara agasanta aceasta chestiune, modul in care a fost tratat si executat ca sa spunem asa domnul Nastase”.

Pe de alta parte, fostul sef al statului afirma ca Adrian Nastase a devenit pe nedrept si in mod exagerat simbolul coruptiei in Romania. Noua sa condamnare la inchisoare in dosarul Zambaccian este un cosmar agasant. Declaratiile au fost facute la RFI de presedintele de onoare al PSD, fostul sef al statului, Ion Iliescu.

Fostul presedinte spune ca ce i se intampla lui Adrian Nastase este un cosmar: “Sper sa se incheie acest cosmar, care este si nedrept pe de o parte. Altminteri, sigur, fiecare raspunde de faptele lui, dar e o chestiune care intr-adevar a devenit agasanta si pentru omul in cauza si pentru climatul general si pentru increderea in institutii”.

“E nedrept pentru Adrian Nastase, in sensul incercarilor la care este supus, nu intotdeauna meritat. Vorba aia, a fost o data o incercare, eliberat, din nou reincarcerat. A devenit simbolul coruptiei in Romania? Mi se pare ca e cam exagerata treaba asta! (…) Mi se pare ca a cazut la mijloc un om care are si meritele lui in toata dezvoltarea societatii romanesti. Repetarea acestei chestiuni dupa cateva luni de incarcerare devine suparatoare”, considera Ion Iliescu.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. mihai
    #1 mihai 9 January, 2014, 17:06

    CARLANUL….TOT CARLAN….

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.