Studentii straini se revolta impotriva spagilor cerute de profesorii de la UMF Iasi

Studentii straini se revolta impotriva spagilor cerute de profesorii de la UMF Iasi

by January 21, 2014 0 comments

bani_camatari[1]Studentii straini de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi, in special cei francezi, sunt pe cale sa declanseze un scandal de proportii. Ei vor sa dezvaluie public numele profesorilor care le cer spaga pentru promovarea examenelor.

La UMF Iasi sunt cateva sute de studenti francezi, iar acestia par hotarati sa ii demaste pe profesorii spagari, si chiar sa protesteze in fata universitatii iesene sau chiar a ambasadei din Bucuresti, relateaza Buna ziua, Iasi!, citat de ziare.com.

“Nu vrem sa platim spaga pentru ca am invatat pentru examene. Nu este corect sa te oblige profesorul sa-i platesti 600 de euro ca sa iti dea nota de trecere, cu toate ca eu invat si sunt foarte bine pregatit. Am venit in Romania la Medicina ca sa invat, nu sa platesc spaga profesorilor. Vom ajunge la protest si promitem ca vom afisa numele profesorilor si suma de bani pe care o cere fiecare studentilor.

Daca nu se rezolva este posibil sa ne transferam la alta universitate de medicina din Romania sau chiar din alta tara. Si studentii romani sunt obligati sa plateasca spaga ca sa treaca examenele, dar mai putin de 600 euro. Pentru ca suntem straini, noua ni se cer mai multi bani”, a declarat unul dintre studentii francezi, pentru sursa citata.

Studentii se plang ca exista profesori, in special la fiziopatologie, fiziologie, care, dupa ce incaseaza spaga de la studenti, ii cheama apoi la domiciliu cu carnetul. Acesta este un semn ca profesorul nu a fost multumit de suma primita, asa ca studentul trebuie sa completeze. Cea mai mare taxa este cea ceruta la Anatomie – 1.000 de euro, se plang studentii.

Subiectul a fost dezbatut la sedinta cu cadrele didactice din aceasta saptamana, dar rectorul Vasile Astarastoae s-a aratat convins ca niciun cadru didacticu cere taxa studentilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.