Intalnire USL esuata. PNL si PC au parasit sedinta

Intalnire USL esuata. PNL si PC au parasit sedinta

by February 10, 2014 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Întâlnire de urgenţă, luni, la USL, pe tema postului de vicepremier lăsat liber de Daniel Chiţoiu. La întâlnirea care s-a desfăşurat la Vila Lac 1 a participat şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, PSD nu acceptă ca Johannis să fie şi vicepremier. Acesta ar fi fost somat de PSD să renunţe la Primăria Sibiu În jurul orei 13:00, şedinţa s-a încheiat. Potrivit unor surse politice, negocierile au eşuat, PNL şi PC părăsind şedinţa. Discuţiile urmează să fie reluate marţi.

Liderii USL s-au întâlnit, luni, la Vila Lac 1, pentru a discuta despre propunerile PNL pentru mai multe posturi de ministru şi în special despre funcţia de vicepremier solicitată pentru Klaus Iohannis.

La ora 15.00 va avea loc o şedinţă a Biroului Permanent al PSD.

 

Reamintim că premierul Victor Ponta a declarat, anterior, că îl propune, luni, pe Klaus Iohannis  la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL.

 

Premierul a arătat că urmează să aibă o întrevedere atât cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cât şi cu Klaus Iohannis în acest sens.

 

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

 

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat anterior că are o relaţie foarte bună cu Iohannis şi că îl doreşte în Guvern, deoarece ar fi un mare câştig, dar că “deciziile tehnice” legate de poziţii şi de procedurile necesare vor fi luate în ţară, “cu calm”, în cadrul coaliţiei.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.