Lider PCM: Laszlo Tokes i-a cerut lui Victor Orban sa intervina pentru a obtine sprijinul UDMR pentru listele PE

Lider PCM: Laszlo Tokes i-a cerut lui Victor Orban sa intervina pentru a obtine sprijinul UDMR pentru listele PE

by February 20, 2014 0 comments

laszlo_tokes_divort[1]Liderul PCM, Biro Zsolt, spune că europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut sprijin premierului ungar Viktor Orban “să pună o vorbă bună” la UDMR pentru a fi inclus pe lista la europarlamentare, precizând că liderii formaţiunilor maghiare din România au avut recent întâlniri cu Orban, la Budapesta. Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că liderii formaţiunilor politice maghiare din România au avut recent întâlniri la Budapesta cu premierul ungar Viktor Orban, lider al partidului de guvernământ din ţara vecină, FIDESZ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Biro, în cadrul acestora europarlamentarul Laszlo Tokes i-ar fi cerut sprijin lui Orban “să pună o vorbă bună” la UDMR pentru a se regăsi pe lista pentru alegerile europarlamentare.

“Eu am fost vineri la Budapesta, am avut consultări şi cu partidul de guvernământ. Domnul Tokes i-a cerut sprijinul domnului premier să pună o vorbă bună la UDMR, pentru ca UDMR să îl accepte. Întâlnirea dintre domnul premier şi domnul Tokes s-a axat pe această temă. A cerut sprijin ca să fie selecţionat”, a spus Biro, care a refuzat să ofere alte amănunte.

Şase persoane – printre care Sógor Csaba şi Eckstein-Kovács Péter – şi-au depus, la Comisia Electorală a UDMR, până sâmbătă, 15 februarie, când a fost data limită, candidaturile pentru alegerile europarlamentare, ordinea acestora urmând să fie stabilită la începutul lunii martie.

La precedentele alegeri europarlamentare, trei candidaţi aflaţi pe lista UDMR au intrat în Parlamentul European – Iuliu Winkler, Sogor Csaba şi Laszlo Tokes.

În noiembrie anul trecut, CRU al UDMR a adoptat regulamentul privind desemnarea candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European, secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, declarând atunci că posibilitatea ca Laszlo Tokes să fie pe listă este exclusă.

La rândul său, Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, a anunţat recent că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, afirmând că va face acest lucru “la chemarea ţării”, chiar dacă deocamdată “nu s-a stabilit” dacă va candida ca reprezentant al PPMT, al unor “organizaţii civice maghiare” sau ca independent.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.