PNL sta sa se rupa. Peste 15 filiale liberale, pe cale sa provoace marea schisma liberala. Capii rebeliunii: Rusanu, Chitoiu, Stroe, Tariceanu

PNL sta sa se rupa. Peste 15 filiale liberale, pe cale sa provoace marea schisma liberala. Capii rebeliunii: Rusanu, Chitoiu, Stroe, Tariceanu

by February 17, 2014 0 comments

imagesCA7PW68YExistă posibilitatea ruperii PNL in acest moment pentru a asigura existenta unei majoritati confortabile pentru guvernarea in continuare a lui Victor Ponta, a declarat astăzi la Realitatea TV ,  analistul politic Cozmin Guşă.”Marea problemă pe care Antonescu o are astăzi, pe care nu i-a creat-o Ponta, ci i-au creat-o colegii de partid, este acest UNPR de centru-dreapta care împreună cu USD gata format să dea guvernare. Domnul Chiţoiu cu probleme la DNA, împreună cu Dan Radu Ruşanu, împreună cu Tăriceanu şi Stroe au reuşit să strângă în jurul dânşilor mai mult de 15 organizaţii judeţene, prin liderii acestora”, a declarat Gusa.

In continuare: “Asta le dă siguranţa de a negocia cu Ponta o guvernarea mai comodă în lipsa PNL-ului care este reprezentat astăzi de Crin Antonescu. Băsescu se referea dimineaţă la plecarea lui Crin din fruntea PNL in caz de rupere a guvernării. Nu acesta e pericolul. Crin nu va pleca din fruntea PNL, dar o parte din PNL, PNL-ul pesedist reprezentat de Chitoiu, Tăriceanu, Stroe si Ruşanu, impreuna cu alti prieteni din structurile PNL in mod sigur vor pleca ca sa dea siguranţă acestei guvernări care nu are alt scop decat sa preia legitimitatea  USL la nivel de guvernare. Problema este chiar atât de gravă ” a spus Guşă.

Pe lângă disensiunile legate de Legea Amnistiei “există posibilitatea ruperii PNL in acest moment pentru a asigura existenta unei majoritati confortabile pentru guvernarea in continuare a lui Victor Ponta intr-o guvernare USD cu sprijin PNL, acel PNL  a lui Chitoiu si a celorlati. Numai ca asta ridica probleme pentru Victor Ponta. Asta inseamna inexistenta acestui guvern: posibilitatea ca el sa fie nominalizat inca o data in aceasta criză de catre preşedintele Băsescu si apoi această majoritate pe care o are deja asigurată, care sa-i revoteze un guvern  care nu mai poate să treacă atât de simplu în Parlament ca până acum!” a mai declarat analistul politic.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.