Ucraina: Viktor Ianukovici, mandat de arestare pentru crime in masa

Ucraina: Viktor Ianukovici, mandat de arestare pentru crime in masa

by February 24, 2014 0 comments

imagesCA2O0IUBMandat de arestare pentru Ianukovici, informează Associated Press, citând declaraţia ministrului interimar de Interne. Preşedintele demis al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a încercat ieri să-i mituiască pe poliţiştii de frontieră de la Doneţk, pentru ca avionul său să fie lăsat să decoleze, a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei ucrainene de Frontieră, citat de AFP. Ultima dată, Ianukovici a fost văzut în Crimeea.

Fostul preşedinte Viktor Ianukovici a fost criticat extrem de dur, duminică, de către partidul său, care l-a declarat “responsabil de evenimentele tragice” din Ucraina şi care i-a condamnat “trădarea”, într-un comunicat, relatează AFP.

 

“Ucraina a fost trădată, ucrainenii ridicaţi unii împotriva altora”, a declarat Partidul Regiunilor, acuzând “responsabilitatea lui Ianukovici şi a apropiaţilor săi”.

 

Victor Ianukovici a fost destituit sâmbătă de către Parlament, iar până în prezent nu se ştie unde se află.

Preşedintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar funcţia de preşedinte al ţării în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă, potrivit unei rezoluţii adoptate duminică de către deputaţi, relatează AFP.

Constituţia ucraineană prevede ca preşedintele Parlamentului să asume funcţia de şef de stat în cazul vacanţei postului. Alegeri prezidenţiale anticipate au fost stabilite pe 25 mai.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.