Victor Ponta, dupa intalnirea cu Basescu: Martea viitoare vom prezenta in Parlament noul Guvern

Victor Ponta, dupa intalnirea cu Basescu: Martea viitoare vom prezenta in Parlament noul Guvern

by February 26, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a anuntat miercuri, la B1TV , ca a discutat cu presedintele Traian Basescu care a acceptat ca ministrii liberali sa fie inlocuiti, deocamdata, cu membri ai actualului Guvern in calitate de interimari, urmand ca martea viitoare se va prezenta in fata Parlamentului cu un nou guvern. Ponta a precizat, raspunzand unei intrebari, ca nu a vorbit pana acum cu UDMR dar va purta discutii cu formatiunea politica cu privire la noua formula a Guvernului.

“I-am propus presedintelui ca in locul ministrilor liberali sa numesc ministri interimari membri actuali ai cabinetului si ca saptamana viitoare sa merg in Parlament cu noua structura a Guvernului. Presedintele m-a asigurat ca imi va semna imediat decretele si asta inseamna ca in cursul zilei de azi vom avea sedinta de Guvern ca sa ne continuam activitatea atat de normal cat se poate intr-o situatie ca aceasta”, a declarat Victor Ponta, in cadrul unei interventii telefonice in emisiunea “Evenimentul Zilei”.

“In al doilea rand, i-am spus presedintelui faptul ca vom adopta memorandumul de intelegere cu FMI in conditiile discutate, domnia sa il va semna si il vom trimite cat mai rapid catre Washington”, a mai spus primul ministru.

Premierul Victor Ponta a facut miercuri dimineata o vizita la Palatul Cotroceni pentru discutii cu Traian Basescu, anunta Agerpres. Discutiile au avut ca tema situatia creata dupa iesirea ministrilor PNL din Guvern. Reamintim ca PNL a luat marti seara decizia de rupe USL si de a iesi de la guvernare.

Primul-ministru Victor Ponta a anuntat, totodata,  ca va purta discutii cu UDMR cu privinta la noua formula a Guvernului, sustinand ca, pana acum, nu au existat astfel de discutii. ”

Nu am discutat cu nimeni despre o noua majoritate. Vor incepe aceste discutii (nr. cu UDMR) din momentul in care plecarea PNL din USL si de la guvernare este un fapt decis. Am vazut in presa o multime de scenarii, ministri, portofolii, dar pana acum nu este absolut nimic discutat. Sunt supozitii ale presei, o sa avem discutii in perioada urmatoare pentru a avea o majoritate stabila in Parlament”, a declarat Ponta pentru B1TV.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.