Calin Popescu Tariceanu: Nu mai infiintez un nou partid, ci o platforma economica

Calin Popescu Tariceanu: Nu mai infiintez un nou partid, ci o platforma economica

by March 27, 2014 0 comments

calin-popescu-tariceanu[1]Calin Popescu Tariceanu i-a trimis liderului PNL Crin Antonescu o scrisoare deschisa in care anunta ca nu va mai infiinta un nou partid liberal, pentru a nu afecta scorul PNL la europarlamentare, si il acuza pe liderul liberal ca nu are un proiect si ca “ii serveste” lui Basescu bucati din partid, scrie Mediafax. Acesta a precizat ca va infiinta o Platforma Economica Liberala, “o platforma de care are nevoie PNL daca vrea sa revina la guvernare”.

“In urma consultarilor pe care le-am avut cu mai multi colegi liberali, dar si cu sustinatori ai PNL si ai liberalismului, am ajuns la concluzia ca infiintarea unui nou partid politic nu este oportuna in acest moment. Aparitia unei noi formatiuni pe scena politica ar produce un nou conflict major la nivelul celor care imbratiseaza valorile liberale, ceea ce ar adanci si mai mult criza din interiorul partidului. Din loialitate si pretuire fata de principiile si valorile liberale, nu vreau in niciun caz sa periclitez sansele PNL in alegerile europarlamentare”, sustine Tariceanu intr-un “Apel pentru viitorul PNL” adresat lui Crin Antonescu.

Actualul presedinte al Senatului anunta ca a infiintat Platforma Economica Liberala, “o structura de care Partidul National Liberal are nevoie daca vrea sa revina la guvernare”.

“Aceasta miscare are ca principal scop promovarea unui program economic pentru dezvoltarea Romaniei, avand la baza viziunea liberala. Romania are sansa de a deveni cea de-a saptea putere a Europei, iar eforturile noastre trebuie concentrate in atingerea acestui potential”, sustine Tariceanu.

De asemenea, senatorul ii spune liderului PNL ca in acest moment nu are “o viziune pentru Romania, un proiect pentru tara”.

“Singurul proiect posibil pe care il puteti oferi in toata aceasta cursa pentru prezidentiale este acela al discordiei nationale si al permanentului conflict. Noi trebuie sa inlocuim regimul lui Traian Basescu cu un presedinte diferit de acesta, nu cu cineva care sa continue in aceeasi paradigma. Decizia mea de a renunta la calitatea de membru al PNL nu a insemnat o tradare a adevaratului Partid National Liberal si nici o abandonare a principiilor si valorilor liberale”, sustine Tariceanu, mentionand ca ramane “cu sufletul in PNL”.

In plus, Tariceanu il mai acuza pe Antonescu de faptul ca este izolat pe scena politica prin modul in care a gestionat situatia PNL, existand dorinta de colaborare cu liberalii din partea tuturor formatiunilor politice, dar fara actualul presedinte al PNL.

“Prin toate conflictele pornite si intretinute de dumneavoastra s-a ajuns ca la acest moment singurul prieten pe care il mai aveti pe scena politica romaneasca sa fie Traian Basescu (…) Nu va acuz de colaborare cu Traian Basescu pentru ca nu va mai place de PSD, ci pentru ca a inceput sa va faca placere sa ii serviti bucati din PNL lui Traian Basescu”, mai spune presedintele Senatului.

Totodata, actualul presedinte al PNL este acuzat de Tariceanu ca a “distrus spiritul liberal” al partidului.

“Ati transformat PNL intr-un partid care se multumeste cu putin, care nu mai doreste nimic. Prin atitudinea aceasta transformati PNL intr-un partid pasiv, in care demagogia si mersul la televiziuni vor fi singurele valori reprezentative ale membrilor sai (…) Ati devenit un simbol al stagnarii si al scandalurilor politice interminabile, prin intermediul celor pe care i-ati promovat. Sub conducerea dumneavoastra PNL este un partid in care trocul politic este la ordinea zilei. De la partidul vector al modernizarii, al dezvoltarii economice si aparator al statului de drept, PNL a ajuns un partid care nu mai are proiect economic pe scena politica si pentru cetatenii Romaniei. Ati distrus spiritul liberal prin deciziile strict de ordin personal si nu v-a interesat de binele partidului”, acuza Tariceanu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.