Criza din Crimeea: Militiile proruse au ocupat sediul marinei ucrainiene. Moscova profereaza amenintari la adresa SUA

Criza din Crimeea: Militiile proruse au ocupat sediul marinei ucrainiene. Moscova profereaza amenintari la adresa SUA

by March 19, 2014 0 comments

flota-rusaRusia a avertizat SUA ca sanctiunile occidentului, impuse in urma crizei din Crimeea, sunt inacceptabile, si a avertizat ca vor exista consecinte, scrie BBC. Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a transmis acest mesaj intr-o discutie telefonica cu secretarul de stat american John Kerry. Discutia telefonica a avut loc la cateva ore dupa ce liderii din Rusia si Crimeea au semnat un tratat prin cre Crimeea a devenit teritoriu al Federatiei Ruse.

Ora 11.40: Vicepremierul ucrainean si ministrul interimar al apararii vor zbura in Crimeea pentru a “rezolva situatia”. Premierul din Crimeea a declarat insa, potrivit Interfax, ca acestia nu vor fi lasati sa intre in regiune.

Ora 11.38: Rosneft, cel mai mare producator de titei din Rusia, nu planuieste sa isi sisteze activitatea din Ucraina.

Ora 11.10: Aproximativ 200 de membri ai militiilor proruse au ocupat sediul marinei ucrainene din Sevastopol, a declarat miercuri un purtator de cuvant al marinei, citat de AFP.

“Sunt aproximativ 200, unii cu cagule. Nu sunt inarmati si nu a fost tras niciun foc de arma de partea noastra. Ofiterii s-au baricadat in interiorul cladirii”, a explicat el.

Ora 10.39
: Trei steaguri rusesti au fost arborate la una dintre intrarile portului Sevastopol, sugerand faptul ca cel putin una dintre bazele navale se afla sub control rusesc. Potrivit unui martor citat de Reuters, trei barbati in uniforme nemarcate se afla la poarta unde sunt steagurile.

Ora 10.30 Fortele ucrainene nu se vor retrage din Crimeea, a declarat ministrul ucrainean al Apararii.

Crimeea este considerata alipita Rusiei incepand de marti, odata cu semnarea unui acord intre presedintele rus Vladimir Putin si noii lideri ai acestei peninsule din sudul Ucrainei, a anuntat Kremlinul, citat de AFP. Ziua a fost marcata inasprirea tonului occidentalilor fata de politica Rusiei, inclusiv a cancelarului german Angela Merkel, dar si de anuntul mortii unui militar ucrainean in Crimeea. In urma acestui incident, care a fost prezentat insa intr-o versiune diferita de presa pro-rusa, ministerul Apararii de la Kiev a autorizat militarii ucraineni din Crimeea sa foloseasca armele, daca viata lor este in pericol.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.