Norica Nicolai: Romania are munitie de razboi doar pentru opt ore

Norica Nicolai: Romania are munitie de razboi doar pentru opt ore

by March 31, 2014 1 comment

NORICA NICOLAI - PNL - CONFERINTAEuroparlamentarul Norica Nicolai a declarat, la Suceava, că intenţia Rusiei este să ajungă la gurile Dunării şi să obţină astfel frontieră cu România. Nicolai a afirmat că România are muniţie pentru doar opt ore de război, că Moldova „poate fi salvată” doar fără Transnistria şi că Ucraina se va destrăma, scrie adevarul.ro.

Europarlamentarul Norica Nicolai a afirmat, la Suceava, în cadrul unui eveniment al organizaţiei de femei a filialei judeţene a PNL, că Uniunea Europeană ar avea dificultăţi să-şi apere graniţele în cazul unui conflict armat, pentru că statele membre, mai ales cele din est, nu au armata pusă la punct.

„La un atac asupra unui stat al Uniunii Europene nimeni nu poate reacţiona. Sunt state care pot să-şi folosească armatele timp de patru-cinci ore. Sunt state care pot rezista o lună, dar sunt foarte departe de frontiera estică”, a afirmat Norica Nicolai, care a mai adăugat că România are muniţie doar pentru opt ore de război.

Evenimentele din Ucraina probabil vor „genera o creştere a bugetelor de apărare, abandonate în ultima perioadă. Niciun stat membru NATO nu a respectat Tratatul de la Washington, să aloce 2,38% din bugetul de stat pentru apărare. Dacă cineva nu va mai respecta nicio normă de drept internaţional, Uniunea Europeană va avea dificultăţi în a-şi apăra frontierele”, a mai afirmat europarlamentarul.

 

 

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. daria
    #1 daria 1 April, 2014, 09:59

    Norica Nicolai stie despre ce vorbeste! Mereu a fost consecventa in declaratii si nu s-a dovedit pana acum sa fi gresit cand a declarat sau constatat ceva.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.