Vladimir Putin a semnat incorporarea Crimeei la Rusia. Urmeaza Transnistria?

Vladimir Putin a semnat incorporarea Crimeei la Rusia. Urmeaza Transnistria?

by March 18, 2014 0 comments

Vladimir-Putin_1472816c[1]Presedintele rus Vladimir Putin a informat oficial Parlamentul de la Moscova de cererea Crimeei de a face parte din Rusia, prima etapa legislativa necesara pentru a  putea incorpora peninsula in federatie, a anuntat marti Kremlinul citat de AFP. Liderul de la Kremlin a declarat oficial ca este gata sa ratifice un acord care sa prevada aceasta modificare a statului.

Putin a informat cele doua camere ale Parlamentului, Duma si Consiliul Federatiei, precum si guvernul rus, asa cum cere Constitutia rusa.

Intr-un document publicat marti pe site-ul Kremlinului, presedintele cere puterilor publice ruse (guvernul si Parlamentul), sa aprobe un asemenea acord si considera ca este “oportun” sa il ratifice.

Update:

Preşedintele rus, VLADIMIR PUTIN, a semnat anexarea Crimeii la Rusia. Putin va face declaraţii de presă la ora 13.00. Transnistria cere alipirea la Rusia, printr-o cerere adresată Dumei de la Moscova.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat oficial dispus să ratifice un acord care prevede integrarea în Rusia a Crimeei, peninsulă din sudul Ucrainei, într-un document publicat marţi pe site-ul Kremlinului, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În acest document, preşedintele rus cere puterilor publice ruse (Guvernului şi Parlamentului) să aprobe un astfel de acord şi consideră “oportun” să îl ratifice.

Transnistria vrea să intre în componenţa Rusiei

Preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a trimis scrisoare preşedintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narîşkin, în care solicită examinarea posibilitaţii anexarii Transnistriei la Federaţia Rusă, relateză Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Solicitarea intervine în contextul în care locuitorii din peninsula ucraineană Crimeea s-au pronunţat masiv la referendumul de duminică în favoarea alipirii teritoriului la Rusia, iar Moscova a recunoscut independenţa regiunii, în pofida ameninţărilor şi protestelor din partea comunităţii internaţionale.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.