Alina Mungiu-Pippidi: Președintele Băsescu m-a atacat nebărbătește. Nu m-am autopropus la europarlamentarele din 2009

Alina Mungiu-Pippidi: Președintele Băsescu m-a atacat nebărbătește. Nu m-am autopropus la europarlamentarele din 2009

by April 15, 2014 0 comments

basescu-mungiuPreședintele Societății Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, afirmă că președintele Traian Băsescu, prin declarațiile la adresa sa, a “atacat-o nebărbătește”, punctând că la alegerile europarlamentare din 2009 nu s-a autopropus să candideze pe lista PDL, ci că mai mulți democrat-liberali i-au făcut această propunere, informeaza Agerpres.”Mi se aduce la cunoștință că președintele Traian Băsescu iarăși a profitat de absența mea pentru a mă ataca, nebărbătește, într-o emisiune de prime time unde era unicul invitat și nu avea cine să îl contrazică, folosind din greu limbajul pe care îl reproșează adversarilor lui de la Antena 3 (‘deontologi’), cu un plus de diversiune caracteristică lui. Astfel, a menționat episodul precedentelor alegeri europarlamentare uitând să spună că eu nu m-am autopropus, ci mai mulți membri din partidul domniei sale mi-au făcut o propunere, că nu am acceptat niciodată acea propunere de la nici o filială sau centru, punând niște condiții preliminare în care figura și eliminarea nepotismului și că am refuzat net când a devenit clar că va candida EBA”, susține Alina Mungiu-Pippidi într-un punct de vedere remis, marți, AGERPRES cu privire la declarațiile șefului statului la adresa sa.

Ea aduce drept argument mai multe articole din presa vremii.

Președintele SAR mai afirmă că președintele Băsescu a adus în discuție fără nicio legătură “dosarul” soțului său.

“Eu, fiind la Berlin și nu aici, toată istoria e documentată prin câteva răvașe email pe care le am, așa cum și STS-ul are toate convorbirile noastre telefonice și nu e de fapt așa greu de stabilit dacă eu l-am sunat pe Traian Băsescu sau i-am făcut vreodată cea mai mică solicitare în interes personal (l-am rugat odată să nu ajungem ultimii care nu recunosc Kosovo, asta e adevărat). Poate le citim integral după decembrie, sau poate, ca și la dosare, doar partea care ne convine și aici nu e el omul potrivit să se refere la dosare, căci dacă ar fi persistat vreo ambiguitate cu privire la dosarul soțului meu, alt subiect adus în discuția de duminică seara fără nici o legătură, nu l-ar fi decorat ulterior cu Steaua României, fiindcă presupun că serviciile de la Cotroceni controlează cui i se dau aceste onoruri”, a precizat Alina Mungiu-Pippidi.

Ea arată că la precedenta “ieșire agresivă” la un post de televiziune a șefului statului l-a invitat pe acesta să discute față în față, susținând că președintele Băsescu a contramandat discuția cu o zi înainte de această întâlnire.

Președintele Traian Băsescu a afirmat duminică la Realitatea Tv că Alina Mungiu-Pippidi “l-a periat și-l perie și acum pe Victor Ponta”, susținând că aceasta face parte din “specia așa-zișilor deontologi”.

“Dar eu mi-o aduc aminte pe aceasta dna Mungiu-Pippidi, când s-au predat dosarele turnătorilor la CNSAS umbla după mine ‘vai, dar soțul meu, știți, ca n-a fost turnător’. Habar nu aveam dacă a fost sau nu a fost! Tot această dna Mungiu-Pippidi, când s-a supărat pe viață? În trecutele alegeri europarlamentare, când încă aveam o influență foarte mare asupra PDL, am cerut să pună oameni din societatea civilă pe primele locuri pe listă — pe Monica Macovei, pe Cristian Preda, pe Traian Ungureanu. Nu știu cine a mai fost, ocupasem patru locuri. Dna Mungiu-Pippidi a zis că dânsa vine tot pe lista PDL, că așa voia dânsa, i se părea că este de bonton să fii la PDL, se purta atunci, că aveam eu procente multe, că după ce n-am mai avut procente multe, sigur că n-a mai fost de bonton PDL. S-a dus la organizația Iași și un președinte de organizație — care vă spun și acum, este vândut PSD de sus până jos — a propus-o. Adică, spre deosebire de ceilalți, dânsa a venit de jos în sus, cu votul organizației de Iași să fie pusă să candideze la PE pe listele PDL”, a spus șeful statului.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.