Dosarul Mazare: Firma castigatoare cauta metode pentru a-si maximiza profitul in detrimentul calitatii lucrarilor

Dosarul Mazare: Firma castigatoare cauta metode pentru a-si maximiza profitul in detrimentul calitatii lucrarilor

by April 10, 2014 0 comments

imagesCAN3J1Q6Procurorii DNA arata, intr-un document din dosarul de luare de mita al lui Radu Mazare, obtinut de Mediafax, ca firma care a castigat contractul pentru construirea locuintelor din campusul “Henri Coanda” cauta metode de maximizare a profitului in detrimentul calitatii lucrarilor. Anchetatorii sustin, in documentul citat, ca angajati ai omului de afaceri Avraham Morgenstern discutau cum sa micsoreze costurile prin efectuarea unor lucrari slabe din punct de vedere calitativ. In acest context, a fost mentionata reducerea costurilor “la materiale, la structura”.

“Sub aspectul gravitatii faptei trebuie avut in vedere si ca, imediat dupa obtinerea contractului, societatea reprezentata de inculpat cauta metode de a-si maximiza profitul in detrimentul calitatii lucrarilor efectuate (aspect rezultat din convorbirea din data de 24 noiembrie 2011, in care un alt reprezentant al societatii arata ca trebuie <<sa discute despre costuri si sa vedem unde le putem reduce. Daca putem sa o facem la materiale, la structura, asta e ceva la care trebuie sa ne gandim si sa gasim o modalitate>>”, se arata in documentul procurorilor DNA.

Primarul Constantei, Radu Mazare, si omul de afaceri Avraham Morgenstern, care i-ar fi dat mita 175.000 de euro pentru a-si asigura castigarea contractului pentru construirea locuintelor sociale din campusul “Henri Coanda”, vor fi cercetati in libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri seara, ICCJ. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) nu este definitiva, ea putand fi contestata la aceeasi instanta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.