Plangerea penala impotriva lui Traian Basescu, redactata si semnata in Parlament

Plangerea penala impotriva lui Traian Basescu, redactata si semnata in Parlament

by April 15, 2014 0 comments

cabinetul-ponta-s-a-pus-pe-treaba-astazi-noii-ministri-pun-la-punct-o-noua-scrisoare-de-intentie-catre-fmi-144470[1]Plângerea penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu a fost finalizată, a anunţat, marţi, premierul Victor Ponta. “Am fost primul care a semnat”, a spus premierul.”Nu e un gest al PSD sau al coaliţiei de guvernare. Dacă parlamentarul şantajat de preşedinte făcea parte din orice grup parlamentar, PPDD, PDL, PNL, aş fi semnat cu aceeaşi convingere că un preşedinte nu are voie să ameninţe un membru al Parlamentului doar pentru că acesta face parte din comisia care anchetează o anumită situaţie. E un gest intolerabil! Prin ceea ce a făcut duminică, Băsescu a aruncat în aer şi a dat o impresie foarte clară că Traian Băsescu e cel care controlează justiţia. Eu nu cred că este aşa. E cea mai mare lovitură dată credibilităţii justiţiei”, a spus Victor Ponta.

“Pentru a se dovedi că justiţia nu ascultă ordinele lui Băsescu, era absolut necesară această acţiune din partea noastră. Mă aştept ca mulţi parlamentari, indiferent de apartenenţa lor politică să înţeleagă că trebuie apărată instituţia Parlamentului şi independenţa justiţiei. Sunt convins că fiecare dintre noi ar trebui, când face declaraţii pro sau contra acestei iniţiative, să se gândească ce s-ar fi întâmplat, mă refer aici la Crin Antonescu direct, dacă ar fi fost ameninţată soţia domniei sale şi Băsescu ar fi spus ‘Ai grijă, doamna Vălean, că nu-ţi mai ajunge soţul acasă!’? Sunt convins că ar fi reacţionat ca şi mine, sesizând autorităţile şi instituţiile statului”, a mai spus Ponta.

Se aşteaptă, însă, ca plângerea să nu fie semnată, însă, de către toţi parlamentarii Puterii. Gestul acestora a fost taxat dur de premier, acuzându-i de “laşitate”.

“Că suntem 2 sau 200, e, până la urmă, conştiinţa fiecăruia. Nu cred că vreun parlamentar poate spune că e bine ce a făcut Băsescu. Unii dintre ei, de laşitate, nu vor avea curaj să-l supere pe Băsescu cu această plângere”, a mai spus premierul.

Plângerea penală urmează să fie depusă în cursul zilei de astăzi la Parchet.

Gestul premierului este determinat de “ameninţările” pe care şeful statului le-ar fi adus senatorului PSD Gabriela Firea.

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reacţionat, luni, la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că aşteaptă cu interes reacţiile instituţiilor şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest “act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV, “un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi. “Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Reamintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Realitatea TV, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu, stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea “mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este “o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”.

“Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.