Radu Mazare: Vreau sa o felicit din tot sufletul pe Gabriela Firea. Le-a dat o lectie mormolocilor din politica

Radu Mazare: Vreau sa o felicit din tot sufletul pe Gabriela Firea. Le-a dat o lectie mormolocilor din politica

by April 16, 2014 0 comments

imagesCAG6J97KPrimarul Constanței, Radu Mazăre, s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că a primit 175.000 euro mită de la omul de afaceri Avraham Morgenstern.”Vreau să o felicit din tot sufletul pe Gabriela Vrânceanu Firea. A dat dovadă de un curaj, le-a dat lecții multor mormoloci din politica românească”, a declarat Mazăre, la intrarea în sediul DNA.

Întrebat cum comentează sesizarea DNA adresată Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la declarațiile sale la adresa procurorilor, Mazăre a spus: “Eu știu că astea sunt armele lui Băsescu, respectiv DNA și serviciile care ne ascultă și știu ce vrea, vrea să nu mai scoatem niciun cuvânt în țara românească. Și Ceaușescu vroia la fel”.

Radu Mazăre și omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt acuzați de procurorii DNA de fapte de corupție.

“La începutul anului 2011, inculpatul Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social ‘Henri Coandă’, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Pe fondul demarării acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit să își asigure câștigarea licitației, ce urma a fi organizată. Astfel, în cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanța suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câștigarea licitației, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro)”, susținea DNA într-un comunicat.

DNA preciza că banii, primiți în mai multe tranșe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparținând unor societăți off shore, conturi deschise la bănci din străinatate, în jurisdicții cunoscute pentru condițiile restrictive privind cooperarea judiciară internațională în materie penală.

“În schimbul acestor sume de bani, inculpatul Mazăre a efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuțiilor sale de serviciu (ex. inițierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziție sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de inculpatul Morgenstern). Unele dintre cele mai importante demersuri efectuate de inculpatul Mazăre, în favoarea firmei respective, au fost cele prin care, la solicitarea inculpatului Morgenstern, a fost aprobată creșterea valorii contractului de achiziție cu suma de 3.722.910 lei fără TVA — circa 900.000 de euro, în urma unei hotărâri a consiliului local, inițiată de primarul Radu Mazăre”, susțin procurorii.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.