Instanța supremă respinge contestatia lui Adrian Năstase în legătură cu TERGIVERSAREA motivării în dosarul ‘Zambaccian’

Instanța supremă respinge contestatia lui Adrian Năstase în legătură cu TERGIVERSAREA motivării în dosarul ‘Zambaccian’

by May 5, 2014 0 comments

adrian-nastase-604-mircea-rosca[1]Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, ca inadmisibilă, contestația fostului premier Adrian Năstase prin care acesta reclamă faptul că un complet de la această instanță, condus de judecătorul Ionuț Matei, tergiversează redactarea motivării deciziei prin care a fost condamnat în dosarul “Zambaccian”, informeaza Agerpres. De asemenea, judecătorii l-au obligat pe Năstase să plătească cheltuieli de judecată în cuantum de 200 lei.

În contestația depusă pe 4 aprilie, Adrian Năstase reclama faptul că judecătorii de la instanța supremă tergiversează motivarea sentinței dată în dosarul “Zambaccian”.

“În continuare, după 90 de zile de la pronunțare, decizia dată în recurs, la 6 ianuarie, în dosarul ‘Zambaccian’, de către completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție, complet condus de judecătorul Ionuț Matei, nu este redactată, deși termenul obligatoriu de redactare era de 30 de zile. În aceste condiții, am formulat o contestație privind tergiversarea motivării deciziei de către complet, prin încălcarea legii”, scria Adrian Năstase într-o postare pe blog.

“În temeiul art. 524 alin. (4) C. proc. pen., solicit ca instanța care soluționează prezenta contestație, să dispună ca judecătorul membru al completului de recurs ori magistratul-asistent, după caz, însărcinat cu redactarea deciziei, să redacteze decizia de recurs de îndată, și anume în termen de 5 (cinci) zile, așa încât decizia motivată și întregul dosar al cauzei să fie trimise Tribunalului București, în timp util pentru judecarea cererii de contopire a pedepselor la termenul următor”, se arăta în contestația lui Năstase publicată pe blog.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul “Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul calității”, din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat. Prin contopirea celor două pedepse și dacă nu se aplică un spor de pedeapsă, Adrian Năstase va putea solicita din nou eliberarea condiționată, cel mai probabil tot după opt luni de închisoare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.