Klaus Iohannis: Este obligatorie unificarea dreptei

Klaus Iohannis: Este obligatorie unificarea dreptei

Klaus Iohannis: Este obligatorie unificarea dreptei

by May 21, 2014 1 comment

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, la Timișoara, că după alegerile europarlamentare este obligatoriu să înceapă discuțiile între partidele de dreapta în vederea unei candidaturi unice pentru alegerile prezidențiale, informeaza agerpres.

Liderul liberal crede că din partea alianței de stânga PSD-UNPR-PC va candida premierul Victor Ponta, iar principalul candidat al dreptei trebuie să fie Crin Antonescu.

“Noi, liberalii, am făcut și am desfăcut alianțe pentru a ne ține de cuvânt în fața alegătorilor. După europarlamentare se va pune în discuție unificarea dreptei. Nu am o rețetă și nu pot da eu o soluție, dar pot să spun că în această campanie electorală nu au loc astfel de discuții cu celelalte partide de centru-dreapta. Convingerea mea este că imediat după europarlamentare va fi de-a dreptul obligatoriu să discutăm această chestiune, pentru a vedea în ce ecuație putem să coagulăm dreapta în vederea câștigării Prezidențialelor“, a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, “este tot mai clar că vom avea un candidat de stânga și atunci este la fel de clar că dacă avem 5-6 candidați pe dreapta, șansele dreptei vor fi sigur mai reduse”.

Iohannis a mai afirmat că nu crede în promisiunile ministrului Muncii, Rovana Plumb, care declara recent la Timișoara că din 2015 vor crește salariile tuturor bugetarilor, susținând că “sunt simple promisiuni electorale care pot da bine la alegători, dar care în realitate nu au nicio acoperire economică, cu toate că media bugetarilor au salarii de mizerie”.

Vicepreședintele PNL a criticat, de asemenea, poziția liderilor sindicali ai Cartel Alfa, care au îndemnat electoratul să anuleze buletinele de vot, considerând că acest îndemn este “de-a dreptul anticonstituțional și aberant”.

“Este important ca lumea să meargă la vot. În calitatea noastră, noi îi îndemnăm să voteze lista PNL. Rolul cetățeanului în politică este să meargă să voteze intenționat, nu la întâmplare, și să fie conștienți că votul lor este cel care definește prezența noastră în următorii cinci ani în structurile legislative europene, în Parlamentul European, în comisii și grupuri de lucru, unde România trebuie să fie cât de bine reprezentată”, a aratat liderul liberal.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. cetăteanul de rând
    #1 cetăteanul de rând 22 May, 2014, 09:03

    claus iohanis din păcate s-a sclerozat, are alţhaimer, a uitat că din cauza lui s-a destrămat USL-ul, pe Crin Antonescu aşa îl conduce, parcă ar conduce un viţel la poarta nouă.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.