PSD Neamt se roaga de Ponta să candideze. Ponta: La Congresul PSD va fi stabilit candidatul la prezidentiale, nu si premierul

PSD Neamt se roaga de Ponta să candideze. Ponta: La Congresul PSD va fi stabilit candidatul la prezidentiale, nu si premierul

PSD Neamt se roaga de Ponta să candideze. Ponta: La Congresul PSD va fi stabilit candidatul la prezidentiale, nu si premierul

by May 19, 2014 0 comments

Aproape 6.000 de membri ai USD Neamț i-au cerut vineri premierului Victor Ponta, să candideze pentru funcția de președinte al României, transmite Agerpres. Afat in turneu electoral in Moldova, Ponta a declarat ca la Congresul PSD va fi stabilit candidatul la preşedinţie, dar ca premierul va fi dat de alianța de guvernare.

“Am auzit strigând aici Victor Ponta — președinte. Haideți .să îi arătăm cât de mult își doresc nemțenii acest lucru”, a spus deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

Vicepreședintele PSD Gheorghe Nichita a afirmat că singura șansă a României este ca Victor Ponta să fie președintele țării

El a apreciat cele două scrutine, la europarlamentare și prezidențiale, ca fiind cele două meciuri importante ale României.

“Avem în România de jucat un meci extrem de important. Are două etape. Prima este pe 25 mai la europarlamentare. Trebuie să trimitem oameni importanți. Haideți prima etapă să o câștigăm foarte clar pentru a da un semn Europei cu ce înseamnă România. Nu este suficient. Avem etapa a doua a meciului pentru România, cea finală, cea mai importantă. Are loc pe 16 noiembrie.

Această caravană trebuie să ajungă la Cotroceni și îl are pe Victor Ponta președinte. Singura noastră șansă să facem o Românie unită, socială, a bunăstării este cu Victor Ponta președinte”, a spus Gheorghe Nichita, vicepreședinte al PSD.

Turneul electoal al lui Victor Ponta a continuat cu Suceava, unde a declarat că la Congresul PSD unde va fi stabilit candidatul la Preşedinţie al formaţiunii, nu va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier. Acestă funcție va fi stabilită de alianţa de guvernare, conform președintelui PSD.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns: “Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că aşa am spus noi-Crin Antonescu şi cu mine- că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spune că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc”, arată Mediafax.

Președintele PSD a arătat că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern.

“Nu e suficient să te susţină preşedintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec”, a mai declarat liderul social-democrat.

Ponta şi-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL.

“Aş vrea ca, după 26 mai, să guvernăm aşa cum ne-au votat oamenii: USL, că aşa am candidat, ca USL. Şi programul economic în baza căruia am obţinut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a spus Ponta.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.