Victor Ponta: Facem eforturi pentru cei cu pensiile mici. In mod sigur, pensiile vor fi indexate cu cel puțin 4,5% in 2015

Victor Ponta: Facem eforturi pentru cei cu pensiile mici. In mod sigur, pensiile vor fi indexate cu cel puțin 4,5% in 2015

Victor Ponta: Facem eforturi pentru cei cu pensiile mici. In mod sigur, pensiile vor fi indexate cu cel puțin 4,5% in 2015

by May 16, 2014 0 comments

Guvernul are în vedere indexarea, în 2015, a pensiilor mici cu cel puțin 4,5 procente, a declarat vineri premierul Victor Ponta, citat de Agerpres. El a declarat, la Botoșani, că Executivul caută o soluție pentru ca pensiile să nu fie indexate în mod egal atât pentru cei cei cu venituri de 10.000 de lei, cât și pentru 500 de lei.

‘Curtea Constituțională ne-a spus că nu avem voie să indexăm cu același procent și la cel cu 100 de milioane și la cel care are cinci milioane pensie. O să văd ce soluție legislativă și constituțională găsim pentru că mi se pare că primul efort trebuie făcut către cei cu pensiile mici, însă, în mod sigur, cel puțin 4,5% va fi indexarea pe 2015″, a afirmat Victor Ponta.

Șeful Guvernului efectuează, vineri, o vizită de lucru la Botoșani, el fiind însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea.

“Am cerut ministrului de Finanţe şi ministrului Bugetului, împreună cu ministrul Fondurilor Europene, ca azi să-mi pregătească o analiză privind efectele practice şi concrete în economia românească a tuturor acestor veşti bune pe care le-am primit într-un interval scurt de timp, pentru a putea fundamenta deciziile viitoare care să ducă în continuare la relaxare fiscală, la îmbunătăţirea şi continuarea creşterii investiţiilor şi a creerii locurilor de munc, şi la îmbunătăţirea nivelului de trai”, a spus, vineri, Ponta, citat de Mediafax.

El s-a referit la decizia S&P de a îmbunătăţit ratingul de ţară al României în categoria recomandată investitorilor, arătând că România a trecut în categoria ţărilor recomandate pentru investiţii stabile.

“Salut decizia agenţiei de rating Standard &Poor’s care, după prima dată după 6 ani, a îmbunătăţit ratingul de ţară al României, astfel România fiind considerată în categoria recomandată investiţiilor cu perspectivă stabilă”, a spus Ponta.

El a adăugat că, astfel, România este considerată de toate agenţii mari de rating, Standard&Poor’s, Fitch şi Moody’s, ca fiind o ţară cu o posibilitate şi o capacitate de dezvoltare stabile şi este recomandată investiţiilor.

“Este o veste bună care completează ceea ce am primit ieri de la Eurostat, şi anume, România, ţara cu cea mai mare creştere economică din toate cele 28 de ţări ale UE, şi de asemenea de la INS, faptul că pe primul trimestru investiţiile străine directe au crescut cu 30%, cu o treime, faţă de anul trecut. Acest lucru înseamnă că, pentru toţi investitorii internaţionali şi pentru pieţele financiare internaţional,e se confirmă progresele macroeconomice structurale ale României şi se indică România ca fiind o ţară care are creştere economică, care are consolidare fiscală, şi-a redus arieratele, a crescut radical rata de absorţie a fondurilor europene şi a reuşit listări la bursă a pachetelor minioritare la multe şi principale companii din zona de energie”, a spus Ponta.

Premierul consideră că aceste veşti bune “care au venit împreună” vor aduce mai multe investiţii, deci se vor crea noi locuri de muncă, şi vor creşte încasările bugetare.

Totodată, şeful Executivului a spus că în acest fel se va putea continua pe un drum “pozitiv din punct de vedere economic”, şi se vor putea aplica alte măsuri de creştere economică şi de susţinere a investiţiilor.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.