Klaus Iohannis: As putea fi o solutie pentru alegerile prezidentiale

Klaus Iohannis: As putea fi o solutie pentru alegerile prezidentiale

Klaus Iohannis: As putea fi o solutie pentru alegerile prezidentiale

by June 9, 2014 0 comments

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis a afirmat ca, dupa ce Crin Antonescu a anuntat ca nu va mai candida pentru Cotroceni, liberalii au ajuns sa-l vada pe el insusi ca pe o ‘solutie’ la alegerile prezidentiale, informeaza HotNews.

“Eu cred ca in momentul in care se afla PNL si dreapta romaneasca acum este nevoie de un candidat (…) care este si cunoscut, si relativ bine profilat, care sa aiba o incredere rezonabila din partea electoratului si care sa fie dispus sa se implice in lupta politica. Este posibil ca eu sa fiu acest candidat. Am discutat cu colegii din partid acest aspect nou, fiindca este o situatie noua cu care ne confruntam si, de comun acord, am ajuns la concluzia ca as fi o solutie”, a spus acesta, duminica, la ProTv.

Iohannis a adaugat ca, in opinia sa, faptul ca este de etnie germana nu ii va crea probleme in a atrage voturile romanilor. “Etnicitatea nu trebuie sa fie definitorie si exercitiul de la Sibiu (alegerea sa ca primar al Sibiului – n.r.) ne-a aratat ca romanii au acceptat faptul ca sunt etnic german, iar unii chiar au crezut ca este bine asa. Nu putem insa sa extrapolam de la unu la unu, de la Sibiu la intreaga Romanie. (…) Eu sunt cetatean roman convins si sunt etnic german, iar etnicitatea este un factor acceptat in Romania. Nu cred ca va fi un impediment”, a apreciat Iohannis.

Despre unificarea dreptei, Klaus Iohannis a afirmat ca, in prezent, PNL trebuie sa joace “un rol determinant in acest proces”. Totodata, acesta a explicat faptul ca primele discutii informale dintre liberali si democrat-liberali cu privire la fuziune au avut loc imediat dupa alegerile europarlamentare din 25 mai. 

“Am pornit din capul locului bine, printr-o discutie paritara PNL-PDL si am convenit liniile acestei fuziuni – un mare partid de dreapta, fuzionarea celor doua partide si un candidat unic la prezidentiale. (…) Aceasta discutie a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Cu siguranta au existat tatonari inainte de aceasta discutie formala. Au existat chiar discutii informale intre cei doi presedinti – Antonescu si Blaga, dar primele tatonari au fost dupa europarlamentare si lucrurile s-au petrecut foarte repede”, a mai precizat liberalul.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.