Victor Ponta: Autostrăzile nu stau în Ministerul Transporturilor; Băsescu nu stie, este mai batran

Victor Ponta: Autostrăzile nu stau în Ministerul Transporturilor; Băsescu nu stie, este mai batran

Victor Ponta: Autostrăzile nu stau în Ministerul Transporturilor; Băsescu nu stie, este mai batran

by June 26, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că președintele Traian Băsescu nu știe că autostrăzile ‘nu stau în Ministerul Transporturilor’, adăugând că acesta este “mai bătrân”. Reactia vine dupa ce preşedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, la Cotroceni, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, precizând că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

“Nu stau în Ministerul Transporturilor autostrăzile. El (Băsescu — n.r.) nu știe. Este mai bătrân”, a spus Ponta, în timp ce pleca de la ceremonia de învestitură în funcția de ministru al Transporturilor a lui Ioan Rus, relateaza Agerpres.

Președintele Traian Băsescu l-a felicitat miercuri pe Ioan Rus pentru preluarea portofoliului de la Transporturi, atenționându-l totodată că merge într-un minister cu probleme.

“Domnule ministru, în primul rând, felicitări pentru revenirea în Guvern. Aș vrea să vă atenționez că mergeți într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiți atent, în mod deosebit, la premisele de contractare a autostrăzii Brașov-Comarnic”, a spus Băsescu, după ceremonia de învestire în funcție a lui Ioan Rus.

El a arăta că are informații că deja s-au făcut acte de corupție în acest caz.

De asemenea, șeful statului a afirmat că s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, arătând că cea mai mare parte a acestora nu vor mai fi valabile în doi ani, dar că “s-au găsit niște firme cărora să li se facă” niște “cadouri”.

“Am rugămintea să verificați cu atenție lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului. Cu Loteria nu sunteți dvs și nici cu banii de la Rompetrol, poate vă uitați la colegii din Guvern”, a spus Băsescu, care i-a urat succes noului ministru al Transporturilor.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.