Catalin Voicu este urmarit penal intr-un nou dosar penal privind complicitate la abuz in serviciu

Catalin Voicu este urmarit penal intr-un nou dosar penal privind complicitate la abuz in serviciu

Catalin Voicu este urmarit penal intr-un nou dosar penal privind complicitate la abuz in serviciu

by July 23, 2014 0 comments

Catalin Voicu, fost deputat si senator PSD, este urmarit penal de procurorii DNA intr-un nou dosar, in care este acuzat de complicitate la abuz in serviciu. Potrivit procurorilor, el ar fi intervenit pe langa functionari din cadrul Ministerului Economiei si de la Electrica pentru ca o firma sa primeasca preferential contracte privind livrarea unor produse. Voicu se afla in prezent in inchisoare, fiind condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare intr-un alt dosar de coruptie.

Potrivit unui comunicat difuzat miercuri de DNA, “procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si extinderea urmaririi penale fata de suspectul Voicu Catalin, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu”.
In ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca exista date si indicii temeinice potrivit carora:

  • “In perioada 2004-2005, suspectul VOICU CATALIN, in calitate de consilier la Administratia Prezidentiala si ulterior deputat, a intervenit in mai multe randuri pe langa functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, pentru ca o firma sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale, dar si cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii.
  • Concret, suspectul a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor.
  • Aceste “interventii” au vizat, pe langa incheierea contractelor, si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva.
  • Ca urmare a acestor “interventii” a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei, din care:
  • – 52.848.928.279 lei, echivalent cu 1.391.339 euro, reprezentand diferenta de pret intre valoarea de cumparare si valoarea de revanzare practicata de firma respectiva in relatia cu SC Servicii Energetice Moldova SA (succesor in drepturi si obligatii al Electrica SA, respectiv Electrica Serv SA);
  • – 8.954.069.041 lei (895.406,90 RON) echivalent cu 252.796 euro, reprezentand diferenta de pret intre valoarea de cumparare si valoarea de revanzare practicate de firma respectiva in relatia cu SC Electrica Serv SA – SISE Muntenia Nord”.

Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2013, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru trafic de influenta. In respectivul dosar, Voicu a fost acuzat ca ar fi primit sume de ordinul sutelor de mii de euro de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni pe langa judecatori si politisti spre a obtine decizii favorabile in dosarele in care acestia erau implicati (un litigiu dintre firma de constructii PA&CO si CNADNR, respectiv un dosar penal pentru inselaciune).

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.