Se apropie deznodamantul! Dan Voiculescu ar putea fi condamnat definitiv pe 7 iulie. Averea mogului, sub sechestru

Se apropie deznodamantul! Dan Voiculescu ar putea fi condamnat definitiv pe 7 iulie. Averea mogului, sub sechestru

Se apropie deznodamantul! Dan Voiculescu ar putea fi condamnat definitiv pe 7 iulie. Averea mogului, sub sechestru

by July 1, 2014 0 comments

Curtea de Apel Bucuresti a stabilit marti pentru 7 iulie urmatorul termen in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este judecat Dan Voiculescu, cand urmeaza sa fie audiati toti inculatii care vor dori sa dea declaratii. Termenul procesului s-a incheiat in jurul orei 17.00, dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti care judeca dosarul au extins sechestrul asigurator pe mai multe bunuri ale lui Voiculescu si ale celorlalte persoane acuzate in aceasta cauza, noteaza Mediafax.

Procesul a fost amanat pe 10 iunie pentru ca doi dintre inculpati, Popa Corneliu si Petre Alexandru, nu au avut avocati, astfel incat la termenul urmator ei vor fi reprezentati de aparatori din oficiu.

Dosarul este judecat de un nou complet de magistrati, format din judecatorii Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Acestia au promovat de curand la Curtea de Apel Bucuresti de la Tribunalul Bucuresti, urmand ca primul lor dosar sa fie cel privind ICA.

Principalele evenimente de la termenul de marti:

UPDATE 17.00 A fost stabilit urmatorul termen in dosar: 7 iulie.
Avocatul Mateut: Instanta a dorit ca toti inculpatii sa fie judecati la acelasi termen.

Gheorghita Mateut s-a aratat nedumerit de termenul fixat pentru urmatorul termen, de 7 zile, argumentad ca astfel de termene se acorda, potrivit noului cod, doar in cauzele urgente, cand este vorba despre arestati preventiv sau minori.

“Eu sper inca intr-o impartialitate a instantei”, a spus Mateut, care s-a declarat “optimist” in continuare.

El a afirmat insa ca instanta a respins “absolut tot, tot ce se putea, si cererile care nu au fost formulate” si le-a recomandat ziaristilor sa compare masurile dispuse de judecatori si procedura folosita cu cea preavazuta de lege. “Veti constata diferentele”, a continuat avocatul, adaugand ca un proces echitabil “presupune ca orice masura pe care o dispune o instanta sa fie pusa in prealabil in discutia procurorului si a partilor”.

UPDATE 16.36 A fost respinsa si cea de-a doua cerere de recuzare a judecatorilor formulata de avocati, potrivit B1 TV.

UPDATE 15.50 Judecatorii au instituit sechestru pe bunurile lui Voiculescu, pentru recuperarea prejudiciului, informeaza televiziunile de stiri.

Instanta a pus sechestru pe 36 de hectare care apartineau ICA, peste 9 milioane de actiuni de la Compania de Cercetari Aplicate si Investitii donate de Dan Voiculescu fiicei sale Camelia Voiculescu si pe alte 9 milioane de actiuni donate celeilalte fiice, Corina Voiculescu, informeaza Agerpres.

De asemenea, instanta a dispus sechestru si pe averea altor inculpati, printre care si asupra unui imprumut luat de Sorin Pantis, fost ministru al Comunicatiilor, de la HVB Bank.

UPDATE 15.20 Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut amanarea procesului, care au fost respinse pe rand de complet, si ulterior recuzarea judecatoarei Camelia Bogdan. Aceasta a fost respinsa.

Avocatul Gheorghita Mateut a cerut voie sa consulte cateva minute dosarul, dupa care a atras atentia ca nu exista niciun inscris privind modul in care au fost desemnati noii judecatori din acest dosar, Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea, relateaza Agerpres.

In consecinta, el a cerut amanarea procesului, insa cererea sa a fost respinsa.

Apoi, un alt avocat a cerut recuzarea celor doi judecatori, insa si aceasta cerere a fost respinsa.

Judecatoarea Camelia Bogdan a pus in dezbatere exceptiile ridicate de avocati la un termen anterior, prin care se solicita anularea unei hotarari de guvern prin care ICA a fost transformat din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in dosar si trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Dan Voiculescu, jurnalistilor: “M-am uitat pe CV-ul dnei judecator si am vazut ca este preocupata, studiaza, si este specializata in spalare de bani. Am mare incredere ca va fi in masura sa stabileasca cum mi-am spalat eu banii cu propriii bani. Comparatia cu Vantu nu are nicio legatura.” (…) “Sa se judece repede, dar nu pentru ca vrea doamna Kovesi”.

Voiculescu a acuzat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, ca s-ar fi pronuntat asupra dosarului: “Doamna Kovesi a facut o mare, mare greseala. La ora actuala, CSM-ul va trebui sa analizeze daca trebuie sanctionata si daca se pune problema excluderii din magistratura. Un magistrat nu are voie, prin regulament si prin lege, sa se pronunte asupra dosarelor care sunt in curs de judecare. Nu are voie! Si daca doamna procuror incalca legea, va trebui sa raspunda ca oricare dintre noi. A vrut sa puna presiune pe doamna judecator”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.