Gabriel Oprea: Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru prezidenţiale

Gabriel Oprea: Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru prezidenţiale

Gabriel Oprea: Am intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru prezidenţiale

by October 2, 2014 0 comments

Vicepremierul Gabriel Oprea, actual Ministru de Interne, anunţă că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru prezidenţialele din 2 noiembrie. Acesta le-a cerut autorităţilor din teritoriu printr-o conferinţă videotelefonică să fie echidistante şi imparţiale faţă de orice competitor politic, indiferent din ce formaţiune politică face parte.

‘Practic, am intrat în linie dreaptă, din această noapte va începe campania electorală şi de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităţilor ce ne revin cu privire la asigurarea materialelor necesare procesului de votare – buletine, ştampile, timbre autocolante, garantarea desfăşurării în condiţii de siguranţă publică a manifestărilor electorale’, a spus Oprea.

El le-a atras atenţia prefecţilor că în perioada campaniei electorale nu va tolera ‘nicio abatere’.

‘Vom face tot ce depinde de noi. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu îşi ia concediu şi nici zile libere. Este datoria noastră să facem tot ce depinde de noi ca procesul electoral să se desfăşoare fără probleme. Aştept din partea dumneavoastră profesionalism, implicare şi intransigenţă’, le-a transmis ministrul Oprea prefecţilor.

Potrivit lui Oprea, Guvernul a elaborat şi pus la dispoziţia autorităţilor locale şi centrale resursele financiare şi umane necesare iar pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică a fost aprobat Planul general de măsuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României, care stabileşte principalele responsabilităţi şi măsuri ce revin MAI.

‘Orice încălcare a legii rămasă nesancţionată înseamnă neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu’, a precizat Oprea.

În paralel cu măsurile organizatorice, MAI va derula şi o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile Codului penal privind infracţiunile electorale. Ministrul Gabriel Oprea a anunţat că 40.000 de afişe cu aceste prevederi vor fi postate la secţiile de votare şi la secţiile instituţiilor abilitate cu organizarea alegerilor prezidenţiale.

Am realizat un spot video care va fi difuzat în regim gratuit de posturile de televiziune care au acceptat să ne fie partenere în acest demers informativ pentru populaţie’, a adăugat Oprea.

Sursa

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.