Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

by October 27, 2014 0 comments

Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, va fi reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA şi va fi prezentat instanţei cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit avocatului său, Pinalti este acuzat de trafic de influenţă şi de spălare de bani.

Gheorghe Ştefan a fost adus, luni dimineaţă cu mandat, la DNA pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

“Pentru Gheorge Ştefan la ora aceasta nu avem decât că, prin ordonanţă, se pune în discuţie infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare de bani. Am fost anunţaţi deja că va fi reţinut şi că urmează să se desfăşoare activităţi care au ca scop final arestarea preventivă. Se discută de transferuri de 4 milioane de euro, operaţiuni financiare făcute în vederea susţinerii acestui proiect de licenţe Microsoft”, a declarat, luni avocatul Cătălin Dancu.

Gheorghe Ştefan nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediul DNA.

Ulterior, şi fostul ministru al Telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, a fost adus la DNA cu mandat pentru a fi audiat în dosarul Microsoft.

Tot luni dimineaţă au fost aduşi la DNA şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru.

Gheorghe Ştefan ar fi primit 3 milioane de euro pentru implicarea sa în problema contractelor dintre Guvern şi Microsoft, potrivit declaraţiei unui martor, redată de procurori. În declaraţie se arată:

“În cursul anului 2008 sau 2009, în contextul finalizării contractului dintre Guvernul României şi Microsoft, Florică Claudiu a apelat la Dinu Pescariu, despre care era cunoscut că avea o relaţie bună cu Dorin Cocoş pentru a-l susţine în cadrul licitaţiei ce urma a se realiza”.

 

Citeste mai mult pe RomâniaTV.NET
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.