Procurorii DNA fac percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa

Procurorii DNA fac percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa

Procurorii DNA fac percheziţii la sediile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Spitalului Judeţean Ialomiţa

by October 29, 2014 0 comments

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie fac, miercuri dimineata, perchezitii la sediile Consiliului Judetean Ialomita si Spitalului Judetean Ialomita, intr-un dosar privind infractiuni de coruptie, fiind vizat si presedintele CJ, Silvian Ciuperca (65 de ani), informeaza Mediafax.

Potrivit Agerpres, care citeaza surse judiciare, Ciuperca este cercetat de DNA pentru interventii la seful Agentiei Finantelor Publice Ialomita pentru rezolvarea problemei falimentului fabricii din Tandarei – SC Ultex SA -, dar si la ANAF nivel central pentru mentinerea in functie a directorului AJFP.

Sursele mentionate au precizat ca directorul Ultex Tandarei, Vasile Nitescu, i-a solicitat presedintelui CJ Ialomita sa intervina la ANAF pentru a influenta decizia legata de fabrica, aflata in procedura falimentului, in sensul schimbarii avizului negativ cu privire la vanzarea acesteia intr-unul pozitiv.

Aceleasi surse au mentionat ca Silvian Ciuperca, beneficiind de parghiile politice si de o buna relationare cu sefii unor institutii publice, a luat legatura cu seful AJFP Ialomita, Petre Tenea, pentru a sustine interesele Ultex, acesta, la randul sau, solicitandu-i presedintelui CJ sa intervina la nivel central pentru a obtine prelungirea numirii pe functia detinuta.

Potrivit surselor, Silvian Ciuperca, cunoscand ca SC Ultex SA, fiind in procedura falimentului, nu putea in mod legal sa incheie noi contracte de vanzare-cumparare, i-a solicitat directorului fabricii sa incheie, in fals, un contract de sponsorizare (ulei) a unui liceu, cu o data anterioara (antedatat).

In acest dosar sunt vizati, in afara presedintelui CJ Ialomita, si directori din cadrul Spitalului Judetean Ialomita, cu suspiciuni de fapte de coruptie. Sursele citate precizeaza ca procurorii fac perchezitii si la mai multe firme unde exista suspiciuni de coruptie in legatura cu achizitii publice savarsite de catre functionari ai statului.

Potrivit indepdentonline.ro una dintre perchezitiile domiciliare a vizat apartamentul din Tandarei al presedintelui Consiliului Judetean Ialomita, Silvian Ciuperca. Astfel, la orele 06.00, mascatii s-au infiintat la domiciliul presedintelui Ciuperca, in scurt timp acesta fiind coborit si urcat in duba anchetatorilor. Un alt aspect deosebit de interesant este acela ca, alaturi de Silvian Ciuperca, in vehiculul anchetatorilor a urcat si sotia acestuia, Sabina Ciuperca.

Tot potrivit publicatiei locale, percehzitiile de la CJ Ialomita vizeaza si alte licitatii organizate de institutie. In vizorul anchetatorilor au intrat responsabilii Serviciului Achizitii din cadrul Consiliului Judetean Ialomita.

Citeşte mai departe pe hotnews.ro

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.