Românii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele la ANAF cu cardul

Românii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele la ANAF cu cardul

Românii îşi vor putea plăti taxele şi impozitele la ANAF cu cardul

by October 1, 2014 0 comments

Ioana Petrescu, Ministrul Finanţelor Publice a adoptat miercuri un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în care românii posesori de card bancar, îşi vor putea plăti taxele şi impozitele administrate de ANAF direct cu cardul.

“Am adus azi un proiect de Ordonanță de Urgență în care Trezoreria Statului va fi autorizată să fie acceptator de plată cu cardul bancar și va presta acest serviciu pentru toate instituțiile publice. Astfel, persoanele fizice, care au un astfel de card bancar, își vor putea achita într-un punct unic toate taxele și impozitele administrate de ANAF, Primării sau orice alte instituții. Acest proiect vine practic la pachet într-un plan mai mare de creștere a conformării voluntare și încercăm aici să facem plata impozitelor cât mai ușoară pentru contribuabil”, a explicat Ioana Petrescu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Potrivit Ioanei Petrescu, prin acest sistem vor fi conectate toate instituțiile publice, aproximativ 5000 de primării și direcții ANAF, iar comisioanele de contare vor fi suportate de la bugetul de stat. Mai precis nu le va plăti nici contribuabilul și nici primăriile sau celelalte instituții publice.

“Am lucrat la acest proiect astfel încât comisioanele interbancare să fie foarte mici și am avut deja discuții cu reprezentanți Mastercard și Visa. În Ordonanță, am pus o limită de 0,3% din valoarea tranzacțiilor și nu vom accepta costuri suplimentare. E un comision mult mai mic decât este acum pe piață”, a adăugat ministrul.

Ministrul Finanţelor spune că prin această măsură, statul vrea să descurajeze plata în numerar în favoarea celei prin intermediul cardului bancar. Ea a precizat însă că acest lucru va fi transpus efectiv în practică după “un proces mai îndelungat, între 6 și 12 luni”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.