Sorin Roșca Stănescu va rămâne la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile

Sorin Roșca Stănescu va rămâne la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile

Sorin Roșca Stănescu va rămâne la Penitenciarul Rahova timp de 21 de zile

by October 8, 2014 0 comments

Sorin Roșca Stănescu a fost dus la Penitenciarul Rahova, după condamnarea la doi ani și patru luni de închisoare primită în dosarul Rompetrol. În acest timp i se vor face examinări medicale și va fi repartizat unui alt penitenciar unde își va executa pedeapsa.

Potrivit noului Cod de procedură penală, întrucât fostul senator a primit o pedeapsă mai mică de trei ani, el va putea beneficia de un regim de încarcerare semideschis.

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov informează marți că a primit, pentru punerea în aplicare, două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, pe numele a doi condamnați, cu domiciliul pe raza județului Ilfov.

Cele două mandate de executare a pedepsei cu închisoare, pe o perioadă de 2 ani și 4 luni, respectiv 4 ani, au fost puse în aplicare de polițiștii ilfoveni, persoanele condamnate fiind conduse la Penitenciarul Rahova, pentru încarcerare.

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 4 luni închisoare în dosarul Rompetrol. Fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 2 ani și 8 luni închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.

Celelalte condamnări din dosar: Alexandru Bucșă (fost vicepreședinte The Rompetrol Group Olanda) — 6 ani cu executare; Petrică Grama (fost director în Ministerul Finanțelor) — 2 ani și patru luni cu executare; Florin Iulian Aldea (agent de servicii de investiții financiare) — 5 ani cu executare; Claudiu Simulescu (agent de servicii de investiții financiare) — 4 ani cu executare; Cerasela Rus — 3 ani cu suspendare, Victor Eros — 2 ani cu suspendare; Paul Miclăuș (fost vicepreședinte CNVM) — 2 ani cu suspendare, Gabriela Victoria Anghelache (fost președinte CNVM) — 3 ani cu suspendare, Irina Popovici — 3 ani cu suspendare, Elena Albu (fostă șefă a Corpului de Control al CNVM) — achitată.

Citeşte mai multe pe…

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.