Ludovic Orban, la DNA: voi colabora cu organele de ancheta pentru aflarea adevarului

Ludovic Orban, la DNA: voi colabora cu organele de ancheta pentru aflarea adevarului

Ludovic Orban, la DNA: voi colabora cu organele de ancheta pentru aflarea adevarului

by April 18, 2016 0 comments
Liberalul Ludovic Orban s-a prezentat luni la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat. “Sunt in cadrul dosarului cercetarii pentru care s-a inceput urmarirea penala. (…) Voi colabora cu organele de ancheta si voi contribui la aflarea adevarului”, a declarat Orban, citat de agentia Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA saptamana trecuta, Ludovic Orban este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, dupa ce, in martie, a contactat un om de afaceri solicitandu-i sprijin financiar in campania electorala pentru alegerile locale.DNA a anuntat ca procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, fata de Ludovic Orban.

Potrivit DNA, pe 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale.

‘Ulterior, la 20 martie, cu ocazia unei noi intrevederi, inculpatul Orban i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a-i fi promovata imaginea. Inculpatul Orban a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani. Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri’, sustin procurorii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.