Traian Băsescu despre reţinerea apropiaţilor Elenei Udrea: Fratele meu e mai apropiat decat cei arestati aseara

Traian Băsescu despre reţinerea apropiaţilor Elenei Udrea: Fratele meu e mai apropiat decat cei arestati aseara

Traian Băsescu despre reţinerea apropiaţilor Elenei Udrea: Fratele meu e mai apropiat decat cei arestati aseara

by October 28, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu este invitat, incepand cu ora 11.00, la Adevarul LIVE. HotNews.ro transmite LIVE TEXT principalele declaratii:– Nu vreau sa fiu jucator in campanie, mi-am anuntat doar sprijinul pentru candidatul PMP. Sint tinta atacurilor tuturor. Ma tin ei in campanie.

– Din 22 decembrie, primul lucru ma inscriu in PMP si imi reorganizez viata de om liber.

– Va fi un congres PMP, dar nu cu mine candidat la sefia partidului. Ce ma intereseaza e sa ajut acest partid nou sa fie un altfel de partid. PMP e un partid nou care abia s-a asezat. El trebuie foarte bine gindit intern, o selectie a oamenilor intrati in politic.

– DNA nu poate actiona sezonier. Oricine poate judeca faptul ca se putea amina chemarea nu stiu cui cu o saptamina, dar DNA e o institutie care nu se uita la scena politica. Va asigur. Ei merg ca buldozerul inainte. Daca va aduceti aminte, la europarlamentare am avut o iesire publica. Sigur, nu trebuia sa faca acea interventie, pentru ca nu poti sa ceri institutiilor din justitie sa-si plieze anchetele in functie de alegeri. Sint institutii care-si vad de treaba lor. Abia acesta e semnul ca Justitia e libera, independenta de presiuni.

– DNA sa-si faca treaba. Eu m-as bucura daca ar iesi si EADS. Sa stiti ca fratele meu e mai apropiat decit cei arestati aseara. E o forma de independenta. Mersul inainte al lucrurilor nu trebuie sa aiba nimic de-a face ca-i apropiat presedintelui, ca e ostil presedintelui. Daca ar aparea suspiciunea ca din cauza presedintelui se pune presiune, nu se face o arestare – s-ar duce pe apa simbetei toata munca mea.

– Mi-as dori mult sa-mi inchei mandatul cu aceasta poza: justitia dupa 10 ani de mandat Basescu functioneaza fara sa se uite la culoarea politica. Categoric da DNA e echidistant politic, apolitic. A devenit apolitic odata cu numirea lui Daniel Morar. Eu am convingerea ca-si va mentine acest spirit daca nu se vor face interventii brutale

– Nu doar DNA, ci si DIICOT – uitati cite mafii locale intangibile pina acum au fost destructurate

– Dosarul EADS: Imi dau seama ca e un dosar in zona care radiografiaza in continuare zona politica si este necesar, pentru ca populatia nu va fi convinsa ca are nevoie de o noua clasa politica daca nu vede. EADS va face o noua parte de radiografie a clasei politice

– Va pot spune un singur lucru care nu are legatura cu vreun dosar EADS: Am avut dosarul Microsoft pe masa pentru avize, am avizat, dar a trebuit sa ma si uit in el. Am luat in alte date – pentru ca mi-am adus aminte ca erau niste firme pe care le mai vazusem si in informari pe EADS – 5 firme si 4 oameni se regasesc si in Microsoft.

Intrebare (Q): Cum a fost posibil ca ministrii din atitea guverne diferite sa ia parte la afacerea Microsoft?

– Eu nu am date relevante pe cifra pagubei. Eu sunt convins ca intre Daniel Funeriu, acuzat de abuz in serviciu si doamna Andronescu – n-a existat nici o discutie. La fel sint convins ca intre Nica si Sandu nu a existat vreo discutie. Atunci ce i-a unit? Nu cumva aparatul, functionarii din aparat? Aici trebuie privit cu foarte multa atentie. Lucrurile nu sint neaparat o legatura intre oamenii din partid, nu-si predau stafeta. Altceva ii leaga – oamenii de prin birouri. La abuzul in serviciu al lui Funeriu: nu putea sa mearga ministrul sa numere calculatoarele. El a primit o hirtie cu 5 semnaturi. Va ramine ca procurorii sa stabileasca in ce consta abuzul.

Citeşte mai departe pe hotnews.ro

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.