Ce a cerut Traian Basescu la CSAT, Guvernului in domeniul securitatii energetice

Ce a cerut Traian Basescu la CSAT, Guvernului in domeniul securitatii energetice

Ce a cerut Traian Basescu la CSAT, Guvernului in domeniul securitatii energetice

by November 25, 2014 0 comments

Presedintele Traian Basescu a solicitat Guvernului, în şedinţa CSAT, sa realizeze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale care vor fi exploatate în Marea Neagra sa se faca prin Transgaz. De asemenea, avizarea bugetelor pentru MApN, MAI, SRI, SIE, SPP şi STS a fost amânată până ce “Guvernul va avea o imagine clară a resurselor pe care le are la dispoziţie”.

Membrii CSAT au analizat şi aprobat orientările strategice ale României în planul dezvoltării infrastructurii energetice, în contextul evoluţiilor europene în domeniu.

S-a apreciat că scenariile privind implicarea ţării noastre în proiecte de infrastructură energetică trebuie să aibă în vedere, dincolo de raţiuni comerciale, dimensiunea strategică şi contribuţia la asigurarea securităţii energetice naţionale şi regionale. Cu acest prilej preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a solicitat Guvernului României să gândească şi să legifereze o strategie prin care tranzitul gazelor naturale care vor fi exploatate în Marea Neagră să se facă prin Transgaz, iar gazul natural din Marea Neagră să asigure în principal necesarul de consum al României şi al Republicii Moldova, iar surplusul să fie utilizat pentru export“, se arată în comunicatul CSAT.

Citeste mai mult pe rtv.ro: http://www.romaniatv.net/csat-basescu-a-cerut-guvernului-ca-tranzitul-gazelor-naturale-din-marea-neagra-sa-se-faca-prin-transgaz_186111.html
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.