Joseph Daul a dezvăluit mesajul lui Băsescu şi strategia unor partide de dreapta

Joseph Daul a dezvăluit mesajul lui Băsescu şi strategia unor partide de dreapta

Joseph Daul a dezvăluit mesajul lui Băsescu şi strategia unor partide de dreapta

by November 11, 2014 0 comments

Liderul PPE, Joseph Daul, s-a întâlnit, marţi, cu liderii partidelor de dreapta, iar, la finalul discuţiilor cu prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a spus că mesajul primit din partea unor formaţiuni în cadrul discuţiilor a fost că “era mai bine să nu sprijine direct candidatura lui Klaus Iohannis” pentru că “un sprijin indirect ar aduce mai multe voturi”. Daul s-a întâlnit şi cu Traian Băsescu care i-a spus că “va fi foarte mulţumit dacă mişcarea de centru-dreapta va câştiga alegerile de duminica viitoare.”

Joseph Daul a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu Klaus Iohannis, că a venit în România pentru a susţine candidatura prezidenţiabilului ACL în turul al doilea, pentru că este “convins că valorile PPE pe care nu le-a abandonat niciodată – statutul de drept, justiţia, lupta împotriva corupţiei, vor fi respectate de Klaus Iohannis şi nu vor fi respectate de Victor Ponta”.

Întrebat cum apreciază faptul că niciunul dintre partidele de dreapta (UDMR şi PMP) nu a recomandat electoratului să voteze în turul II candidatul ACL, Daul a răspuns: “M-am întâlnit în această dimineaţă cu toate partidele de dreapta. Ştiţi că politica este un lucru foarte complicat. Anumite partide mi-au explicat că era mai bine să nu sprijine direct candidatura lui Klaus Iohanis, un sprijin indirect ar aduce mai multe voturi. Cu statistici pe hârtie, aş vrea să cred lucrul acesta. Apoi mai sunt şi alţii cărora le-am spus că nu este normal pentru că familia de centru- dreapta trebuie să fie unită pentru a câştiga alegerile. Dar ştiţi cum se întâmplă într-o familie numeroasă, cu mulţi copii, întotdeauna există un copil teribil. Dar pentru partidele mari, lucrurile sunt limpezi”.

În ceea ce priveşte îndemnul PNŢCD ca alegătorii sa isi anuleze votul si sa scrie pe buletinul de vot fie “Refuz!”, fie “Monarhie constitutionala”, Daul a precizat ca aceste indemnuri sunt scandaloase.

Le-am spus celor de la PNŢCD ca nu sunt de acord cu pozitia lor si ca mi se pare scandaloasa (n.r. anularea votului). Ceea ce mi se pare si mai scandalos a fost acea remarca anti-constitutionala pe care ii indeamna pe alegatori sa o scrie pe buletinul de vot. Partidul are dreptul sa spuna ca sustine sau nu sustine pe cineva, dar acea remarca scrisa pe buletinul de vot mi se pare scandaloasa”, a subliniat Joseph Daul.

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.