PONTA şi IOHANNIS din nou faţă în faţă într-o dezbatere televizată

PONTA şi IOHANNIS din nou faţă în faţă într-o dezbatere televizată

PONTA şi IOHANNIS din nou faţă în faţă într-o dezbatere televizată

by November 12, 2014 0 comments

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au participat miercuri seara, de la ora 20.00, la a doua dezbatere pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. După ce în prima confruntare, Iohannis a acuzat că nu cunoaşte formatul şi temele emisiunii şi i s-a imputat faptul că a venit total nepregătit, stafful ACL a fost mandatat miercuri să negocieze formatul emisiunii care a avut loc la B1 TV.

Iată principalele declaraţii ale prezidenţiabililor:

-KJ: Au lipsit de la PSD 52, de la ACL 19 reprezentanţi în secţiile de votare din străinătate

(De ce nu ar trebui să fie contracandidatul dv. preşedinte?)

-KJ: Este greşit şi perciulos pentru România să dea toată puterea în mâna unui singur partid care are foarte multe probleme, în care membri marcanţi au probleme grave cu justiţie. Este periculos pentru România să periclităm democraţie. Dl. Ponta a speriat pensionarii că le-aş tăia pensiile, iar ca profesor pentru mine este foarte grav dacă cineva copiază. Dacă cineva îşi copiază teza de doctorat, se numeşte plagiat. În lume ar fi fost obligat să se retragă din politică. La noi doreşte să fie preşedinte al României
-VP: Eu sunt pregătit să vorbesc despre români. ICCJ mi-a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Dv. aţi fugit de ICCJ. Dl. Johannis va aduce România în 2010 pentru că-i are în echipă pe cei care au tăiat pensiile: Predoiu, Anastase şi ceilalţi. Eu îl am alături pe dl. Tăriceanu, omul ce v-a dat aproape 50 milioaone de euro pentru Sibiu pentru a face acele lucrări. Dl. Johannis seamănă cu Băsescu prin faptul că se opune la orice, cum a fost reducerea CAS.
-KJ: Îl ştiţi pe dl. Oprea care e ministrul dv.? Şi el a votat, îmrepună cu UNPR, reducerea salariilor şi pensiilor.
-VP: Nu mai vorbiţi despre profesori… De ce aţi candidat fără o hotărâre de la ICCJ?

(Numiţi două calităţi ale contracandidatului?)

-VP: E un politician abil, mai abil decât credeam, cel puţin modul în care l-a dat jos pe Antonescu, pentru Blaga este un lucru bun. Dar eu întreb: Traian Băsescu a fost un primar bun, dar a fost un preşedinte bun?
-KJ: Este un politician tânăr, dar degeaba este tânăr pentru că este manevrat din umbră de baronii PSD. Apoi are calitatea de a vorbi de orice, indifernet dacă se pricepe sau nu.

(Cum arată România lui KJ?)

-KJ: Este România lucruului bine făcut în care proiectele sunt bine gândite îaninte de a fi bune în pracită, iar lucrurile se fac în aşa fel în care fiecare îşi vede de treabă. Suntem oameni liniştiţi şi reconstruim împreună România. Este o ţară a prosperităţii şi a locurilor de muncă, în care nu este nimeni obligat să stea vu mâna întinsă la stat. România lui KJ seamănă cu Sibiul lui KJ, recunoscut ca un oraş etalon. Este o Românie în care investitorii străini vin cu încredere.
-VP: În 2009, deficitul era de 8,6% din PIB. Acum România are excedent bugetar. Dl. Johannis a spus că sunt fraier că nu am cheltuit banii. În Europa suntem doi fraeiri: eu şi dna Merkel.
-KJ: E foart interesant că dl. Ponta ştie să vorbească doar când citeşte de pe cartonaşe. oasmenii aşteaptă soluţii, nu statistici. Vă întreb, dragi români, vă merge mai bine decând este dl. Ponta prim-ministru?
-VP: Cei care v-au votat pe dv. spuneau pe reţelele de socializare că este un candidat foarte slab, dar îl votăm să nu iasă Ponta-

(Cum ar arăta România dacă va fi ales contrcandidatul?)

Citeste mai mult

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.