Victor Ponta: Bugetul pe 2015 va ajunge in Parlament pe 10 decembrie

Victor Ponta: Bugetul pe 2015 va ajunge in Parlament pe 10 decembrie

Victor Ponta: Bugetul pe 2015 va ajunge in Parlament pe 10 decembrie

by November 25, 2014 0 comments

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca proiectul Legii Bugetului va fi aprobat de Guvern pe 10 decembrie, dupa care va fi trimis in Parlament pentru dezbateri. Ponta a spus ca pentru 2015 nu va fi schimbata cota unica, va fi mentinuta scaderea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, si a spus ca o eventuala scadere cu 2 puncte a TVA “nu este posibila” de la 1 ianuarie.

In ceea ce priveste bugetul pe 2015, Ponta a spus ca o delegatie “tehnica” a troicii de finantatori FMI-CE-BM se afla incepind de marti in Romania, unde va avea discutii cu oficialii guvernamentali pe marginea proiectului de buget.

Intrebat daca Guvernul ia in calcul scaderea TVA, Ponta a spus ca “nu se poate de la 1 ianuarie 2015”.

Ponta a facut aceste declaratii marti, la Palatul Parlamentului, dupa ce a sustinut un discurs in fata deputatilor pe tema dezastrului de la votul in Diaspora.

Reamintim ca Executivul trebuia sa aprobe proiectul bugetului pana la 15 noiembrie, potrivit calendarului agreat cu Comisia Europeana, dar Victor Ponta a anuntat amanarea calendarului inca din campania electorala. Mediul de afaceri asteapta mai multe decizii – cheie legate de buget, precum calculul accizelor si eventualele modificari ale politicii fiscale, precum si un nou model de impozitare a companiilor petroliere.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.