Ucraina: Noi lupte intre armata si rebelii rusi pentru controlul aeroportului din Donetk

Ucraina: Noi lupte intre armata si rebelii rusi pentru controlul aeroportului din Donetk

Ucraina: Noi lupte intre armata si rebelii rusi pentru controlul aeroportului din Donetk

by January 18, 2015 0 comments

Tiruri constante de armament greu au putut fi auzite in centrul orasului Doneţk pe tot parcursul noptii, ele intensiicandu-se dupa ora 4:00 GMT (6:00 ora locala), potrivit jurnalistilor AFP aflati la fata locului.

Marea majoritate a titurilor era la nivelul aeroportului Serge Prokofiev, insa de cel putin 2 ori au cazut obuze in zone mai apropiate de centrul orasului, unde transportul public a fost oprit duminica iar magazinele sunt inchise, la fel ca in cartierele din apropierea aeroportului.

La ora 4:00 GMT, “trupele ucrainene au primit ordin si au deschis foc masiv asupra pozitiilor separatiste cunoscute”, a scris pe pagina sa de Facebook un consilier al presedintelui ucrainean, Iuri Birioukov, care se afla in apropierea liniei de front.

Cu o zi inainte, cel putin 10 tancuri au oprit ofensiva rebela si au creat un coridor pentru a trimite intariri catre aeroport si pentru a evacua victimele  – doi sau trei morti, potrivit surselor, si in jur de 20 de raniti, potrivit mass-mediei ucrainene. De partae rebelilor, s-a folosit cel putin un tanc.

“Militarii ucraineni au efectuat o operatiune pentru a distruge pozitiile de artilerie ale adversarului de unde se tragea in continuu” contra pozitiilor ucrainene din zona aeroportului, a precizat serviciul de presa al operatiunii ucrainene din estul rebel.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.