Administratorul mosiei lui Basescu de la Nana, retinut de procurorii DNA. El a fost implicat in dosarul Gala Bute

Administratorul mosiei lui Basescu de la Nana, retinut de procurorii DNA. El a fost implicat in dosarul Gala Bute

Administratorul mosiei lui Basescu de la Nana, retinut de procurorii DNA. El a fost implicat in dosarul Gala Bute

by February 8, 2015 0 comments

Omul de afaceri, Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost reținut, sâmbătă seara, de procurorii DNA, pentru 24 de ore, fiind acuzat de complicitate la luare de mită în dosarul Gala Bute. Potrivit unor surse judiciare, Tudor Breazu ar fi avut o anumită implicare în organizarea evenimentului sportiv, pentru care ar fi fost recompensat cu suma de 50.000 de euro, informează Realitatea TV.

Mai exact, Tudor Breazu ar fi primit bani drept mită sub forma unor contracte fictive de publicitate, iar ulterior banii ajungeau la Elena Udrea, ar fi constatat procurorii DNA, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres.

Sursele citate au explicat că după ce administratorul încasa de la Ministerul Dezvoltării banii pentru lucrările efectuate, în baza contractului încheiat 10% s-ar fi întors la Elena Udrea, sub formă de mită, prin intermediului lui Tudor Breazu.Aceleași surse au afirmat că modalitatea de primire a mitei ar fi fost — administratorul vira bani în contul lui Breazu, sub formă de contracte fictive de publicitate, iar acesta îi dădea Elenei Udrea.

Tudor Breazu va fi prezentat, mâine, în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, de la Camera Deputaţilor, două avize pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, unul în dosarul “Gala Bute” şi celălalt în dosarul Microsoft, potrivit Mediafax.

În dosarul “Gala Bute”, avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.

În acest dosar, Elena Udrea este acuzată că a luat decizia organizării evenimentului, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja, preşedinte al Federaţiei Române de Box, şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<