Cazul femeii care a stat degeaba in arest preventiv timp de 6 luni. Tariceanu cere demisia Liviei Stanciu si a Laurei Kovesi

Cazul femeii care a stat degeaba in arest preventiv timp de 6 luni. Tariceanu cere demisia Liviei Stanciu si a Laurei Kovesi

Cazul femeii care a stat degeaba in arest preventiv timp de 6 luni. Tariceanu cere demisia Liviei Stanciu si a Laurei Kovesi

by May 27, 2015 0 comments

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a cerut, marti, demisia Liviei Stanciu, sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), si a Laurei Codruta Kovesi, procurorul-sef al DNA, potrivit realitatea.net.

Tariceanu, alaturi de mai multi senatori, i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis in care solicita ca Stanciu si Kovesi sa plece din fruntea celor doua institutii judiciare.

In documentul citat, senatorii vorbesc despre cazul femeii acuzate ca a santajat-o pe sefa Inaltei Curti si care a stat in arest preventiv timp de sase luni, inainte ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sa decida ca este nevinovata si sa o achite.

“Permiteti-ne mai intai sa evocam evenimentul a carui gravitate ne-a determinat sa va scriem. Pe 21 mai, Curtea de Apel din Bucresti a stabilit definitiv nevinovatia cetateanului Mariana Rarinca. Judecatorii au constatat ca aceasta a petrecut mai mult de sase luni in arest preventiv pentru o fapta pe care nu a comis-o si pentru care nu au existat vreodata probe. Doamna Rarinca, un cetatean fara influenta ori legaturi politice, a fost arestata pe nedrept si cu sfidarea oricaror garantii constitutionale de care Directia Nationala Anticoruptie, condusa de Laura-Codruta Kovesi, in urma unui denunt calomnios facut de presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu”, se mentioneaza in documentul citat.

Semnatarii scrisorii ii cer in continuare presedintelui Iohannis sa le inlature de la conducerea celor doua institutii pe Kovesi si Stanciu, care, in opinia senatorilor, ocupa functiile de inalti magistrati in mod nedemn.

“Intr-o asemenea situatie, in care drepturile si libertatile fundamentale ale unui cetatean obisnuit au fost incalcate de catre doi inalti magistrati in mod deliberat si cu rea credinta, ve cerem, Domnule Presedinte, sa folositi atat instrumentele constitutionale si legale de care dispuneti, cat si autoritatea morala inerenta institutiei Presedintelui Romaniei pentru a le inlatura, prin demitere ori prin demisie, din functiile pe care le ocupa in mod nedemn pe doamnele Livia Stanciu si Laura – Codruta Kovesi”, se precizeaza in scrisoarea semnata de senatorii PLR Calin Popescu-Tariceanu, Daniel Barbu, Petru Ehegartner, Ioan Ghise si Nicolae Nasta.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.