In sfarsit se pune punctul pe i: Identitatea romanilor din Ungaria e amenintata

In sfarsit se pune punctul pe i: Identitatea romanilor din Ungaria e amenintata

In sfarsit se pune punctul pe i: Identitatea romanilor din Ungaria e amenintata

by May 7, 2015 0 comments

Ministrul roman al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a declarat ingrijorat ca identitatea culturala a romanilor din Ungaria e amenintata.

Declaratia, facuta intr-un interviu acordat Agerpres, vine inainte ca Aurescu sa efectueze, joi, o vizita in Ungaria, unde se intalneste cu omologul Peter Szijjarto, cu care va discuta inclusiv despre problemele minoritatilor nationale, situatia din Ucraina si cooperarea in cadrul NATO.

“Suntem (…) ingrijorati de soarta romanilor din Ungaria, a caror identitate culturala este amenintata, motiv pentru care tergiversarea lucrarilor Comitetului poate avea consecinte grave asupra lor. In mod specific, am in vedere asigurarea la un standard adecvat a educatiei in limba romana la toate nivelurile de invatamant, precum si finantarea adecvata a presei de limba romana, ‘Foaia Romaneasca’, spre exemplu, avand o traditie de peste 60 de ani in promovarea identitatii etnice, culturale, lingvistice a minoritatii romane din Ungaria”, a spus Aurescu.

Seful diplomatiei romane a mai aratat ca “sunt importante pentru noi si masurile pe care statul ungar trebuie sa le adopte si sa le puna in aplicare cu fermitate pentru eradicarea fenomenului de etno-business care erodeaza identitatea nationala”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<