Averea lui Sebastian Ghita si a familiei sale a fost pusa sub sechestru. DNA i-a interzis sa vina in Parlament

Averea lui Sebastian Ghita si a familiei sale a fost pusa sub sechestru. DNA i-a interzis sa vina in Parlament

Averea lui Sebastian Ghita si a familiei sale a fost pusa sub sechestru. DNA i-a interzis sa vina in Parlament

by June 24, 2015 0 comments

Deputatul Sebastian Ghiţă a ajuns din nou la DNA Ploieşti. Parlamentarul a fost citat în dosarul lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta.  Procurorii i-au adus la cunoştinţă noi acuzaţii în dosarul “Cumnatul”: trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată. DNA i-a interzis acestuia să își exercite funcția de deputat, dar șli să părăsească Ploieștiul. 

La ieșirea de la DNA, Sebastia Ghiță a precizat: ”Sunt destul de multe, vreau sa va spun ca asupra mea s-a luat o noua masura, masura este de data asta sa nu plec din Ploiești. De data asat domnul procuror Onea mi-a spus ca nu trebuie sa plec din Ploiesti, și mi-a spus că eu sunt cetățean și nemultumirile sa le adesesez ICCJ. Multora din tara asta ni se intampla vreau sa va spun  ca abuzurile asupra unui cetean n nu pot fi tolerate de societate, de Parlament. Ce s-a intamplat astazi este un rezultat al ultimelor 2 saptamani, presiuni, intalniri, nu nu am cum sa il conving pe Victor Ponta sa demisioneze. Care este justificarea ca eu sa nu pot vorbi cu Victor Ponta, este un dosar politic(…) Absolut toti mebrii familiei meie au sechestru pe avere, pe conturi.

DNA a trimis un comunicat în care sunt precizate acuzațiile aduse lui Ghiță, dar și interdicțiile pe care trebuie să le respecte: 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus, față de inculpatul GHIȚĂ SEBASTIAN AURELIAN, deputat, modificarea condiţiilor controlului judiciar dispus anterior şi prelungit, cu impunerea unor obligaţii suplimentare, şi anume:

– să nu desfăşoare activitate în calitatea de deputat în Parlamentul României, în exercitarea căreia a săvârşit fapta,

– să nu părăsească localitatea Ploieşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<