Congres PSD, un singur candidat: Liviu Dragnea. Ceilalti nu au trecut de rigorile statutului

Congres PSD, un singur candidat: Liviu Dragnea. Ceilalti nu au trecut de rigorile statutului

Congres PSD, un singur candidat: Liviu Dragnea. Ceilalti nu au trecut de rigorile statutului

by September 30, 2015 0 comments

Pe 11 octombrie, cei peste jumatate de milion de membri social-democrati vor lua parte la un scrutin al carui rezultat este cunoscut dinainte: numele presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, va fi singurul de pe buletinele de vot, decizie care a fost luata de catre conducerea extinsa partidului miercuri.

In urma evaluarii celor trei candidaturi, Comitetul Executiv National al PSD a decis sa nu valideze candidaturile depuse de senatorii Daniel Savu si Serban Nicolae, acestea fiind incomplete – nu aveau sprijinul celor cinci organizatii judetene necesar, potrivit regulamentului adoptat de partid.  Dragnea a anuntat la finalul sedinta ca el si Victor Ponta au votat impotriva acestei propuneri de nevalidare a candidaturilor celor doi. Amintim ca, potrivit statutului, presedintele este ales de catre toti membrii partidului.

Potrivit secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, presedintele interimar, are in acest moment sustinerea din partea a 39 de organizatii judetene (din 42) si a cinci dintre cele sase sectoare din Capitala.

Liviu Dragnea a declarat presei ca ii pare rau ca nu sunt mai multi candidati: “Nu am mai candidat niciodata singur pentru o functie” a declarat el. Intrebat daca astazi in CEx a fost “uns” presedinte, avand in vedere sprijinul din partea unui numar coplesitor de organizatii din tara, el a raspuns: “Conditia sa fii ales presedinte este sa obtii jumatate plus unul din voturile valabil exprimate. Daca acest sprijin e fals? Vedem la scrutinul de pe 11 octombrie.”

VARIANTA BULETIN DE VOT – UN SINGUR CANDIDAT

În cazul în care în competiția electorală se va înscrie un singur candidat ori va fi validată doar o singură candidatură, buletinul de vot va cuprinde numele și prenumele unicului candidat.

  • votul electorului va fi exprimat bifând cu semnul “x”, în dreptul candidatului, în funcție de opțiunea personală.
  • dacă pe buletinul de vot, în dreptul numelui candidatului, nu este înscris semnul “x”, buletinul de vot este declarat NUL.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.