Dupa un scenariu romanesc: Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost saltat de procurori in dosarul “jaful secolului”

Dupa un scenariu romanesc: Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost saltat de procurori in dosarul “jaful secolului”

Dupa un scenariu romanesc: Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost saltat de procurori in dosarul “jaful secolului”

by October 16, 2015 0 comments

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, a fost retinut, joi, de catre Centrul National Anticoruptie in legatura cu dosarul ”jaful secolului”, in urma caruia peste un miliard de dolari au disparut din sistemul bancar al tarii, informeaza Agora.md. Procurorii au facut perchezitii atat la sediul PLDM, cat si la locuinta lui Filat. Inainte de retinerea pentru 72 de ore a fostului premier moldovean, rusofilul Usatii a promis un Mercedes politistului care il va aresta pe Filat.

Au loc perchezitii si la locuinta fostului premier Vlad Filat, potrivit Unimedia.info

Procurorii Centrului National Anticoruptie au descins la sediul PLDM din Chisinau, anunta Unimedia.info

Reactia premierului Valeriu Strelet (sursa – Publika.md): Acest spectacol este prea tare cusut cu ata alba

Acest spectacol este prea tare cusut cu ata alba. Am convingerea ca Vlad Filat este o personalitate puternica si se va apara. Cred ca va reusi sa-si demonstreze nevinovatia. Sunt sigur ca beneficiarul principal va merge linistit acasa.

Dupa ce a vorbit astazi Vlad Filat, simt ca m-am eliberat de acel element de santaj, care mi s-a creat in procesul negocierilor formarii AIE-3. Nu am siguranta ca ‘magii’ de la Procuratura nu imi vor fabrica si mie un dosar, chiar daca m-a m straduit sa imi fac datoria. Iar singurul element sunt acele intercepatari telefonice, prin care am cerut sa nu fie demis un membru al PLDM.

Centrul National Anticoruptie a anuntat oficial ca Vlad Filat a fost retinut pentru 72 de ore “pentru corupere pasiva si trafic de influenta”, potrivit Agora.md.

Vlad Filat a fost retinut pentru 72 de ore, informeaza Reuters.

Vlad Filat a fost adus la Centrul National Anticoruptie, transmite Agora.md.

Mascatii Centrului National Anticoruptie, condusi de Viorel Chetrareu, au intrat in Parlamentul de la Chisinau. Unii reprezentanti ai CNA asteapta la intrarile Legislativului, transmite Unimedia.

De mentionat este ca si politistii au format un cordon si nu permit nimanui sa intre in cladirea Legislativului.

Parlamentul a votat pentru ridicarea imunitatii deputatului Vlad Filat. Fostul premier poate fi retinut, scrie Unimedia. 79 de parlamentari din 101 au votat pentru.

Vlad Filat se retrage de la conducerea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), transmite Unimedia. Anuntul a fost facut in urma cu cateva minut in plenul Parlamentului de la Chisinau.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.