Cioloş merge în Olanda unde va pleda pentru acceptarea României în Schengen

Cioloş merge în Olanda unde va pleda pentru acceptarea României în Schengen

Cioloş merge în Olanda unde va pleda pentru acceptarea României în Schengen

by March 9, 2016 0 comments

Premierul Dacian Cioloș a declarat, marți seară, că România trebuie să își susțină punctul de vedere referitor la aderarea la Spațiul Schengen pentru că a făcut eforturi pentru a se integra în această zonă, scrie agerpres.ro.

“Am auzit discuții în România ‘de ce să ne mai batem noi sau să ne milogim pentru Schengen, atât timp cât alții, dimpotrivă, sunt reactivi vizavi de acest lucru’. Spațiul Schengen e un element de integrare în UE, dincolo de dificultatea de moment pe care o întâlnește problematica, discuția aceasta. România a făcut eforturile de integrare în Schengen și nu cred că se pune problema să ne milogim atunci când ne susținem punctul de vedere. Eu cred că România trebuie să vizeze integrarea diferitelor cercuri concentrice europene, indiferent că e vorba de spațiul Schengen sau de zona euro sau de alte teme”, a spus Cioloș la ambasada României din Belgia, în contextul în care merge miercuri într-o vizită oficială în Olanda, unde va discuta și tema Schengen, conform sursei citate.

El a adăugat că România a sugerat de multă vreme o integrare în trepte la spațiul Schengen.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/politica/2016/03/08/ciolos-romania-a-facut-eforturi-pentru-schengen-nu-ne-milogim-daca-ne-spunem-punctul-de-vedere-23-07-27

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.