Iohannis vrea să evidenţieze rolul strategic al Mării Negre la summit-ul NATO de la Varşovia

Iohannis vrea să evidenţieze rolul strategic al Mării Negre la summit-ul NATO de la Varşovia

Iohannis vrea să evidenţieze rolul strategic al Mării Negre la summit-ul NATO de la Varşovia

by March 3, 2016 0 comments

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că intenționează să genereze, împreună cu alte instituții, un mandat puternic și ambițios pentru România la summitul NATO, care va avea loc în iulie la Varșovia, arătând că trebuie reafirmate valențele strategice ale Mării Negre pentru Alianță, prin inițierea demersurilor de constituire a unei grupări navale multinaționale, scrie agerpres.ro.

“Din perspectiva politicii externe și de securitate, unul dintre cele mai importante evenimente din acest an îl reprezintă participarea României la summitul NATO de la Varșovia. (…) Ca președinte, intenția mea este ca, împreună cu toate instituțiile responsabile, în special MApN și Ministerul de Externe, să generăm un mandat puternic și ambițios pentru România în cadrul acestui summit, pe măsura calității sale de aliat responsabil și credibil. România susține întărirea rolului Alianței Nord-Atlantice în domeniul apărării colective și acordarea unei atenții sporite atât provocărilor de pe flancul estic, în mod deosebit din regiunea Mării Negre, cât și celor de pe flancul sudic”, a spus șeful statului, la bilanțul MApN pe anul 2015, conform sursei citate.

El a subliniat că valențele strategice ale zonei Mării Negre pentru NATO vor trebui reafirmate și concretizate prin inițierea demersurilor de constituire a unei grupări navale multinaționale.

Citiţi mai multe pe http://www.agerpres.ro/politica/2016/03/03/iohannis-intentionez-ca-impreuna-cu-alte-institutii-sa-generam-un-mandat-puternic-si-ambitios-la-summitul-nato-12-40-04

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.