Severin: Relația noastră cu SUA s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat

Severin: Relația noastră cu SUA s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat

Severin: Relația noastră cu SUA s-a transformat dintr-un parteneriat într-un protectorat

by March 16, 2016 0 comments
Adrian Severin, fost ministru de externe al României, a fost invitatul lui Iurie Roșca în timpul emisiunii „MegaFon” de la televiziunea NTV Moldova, scrie activenews.ro.
Conform sursei, politicianul român a declarat că România nu a primit nicio ofertă din partea Moscovei pentru a avea o relație pozitivă și că țara noastră a fost tratată de ruși “la pachet” cu celelalte țări din zonă.
“Dar din păcate, și eu deplâng lucrul acesta – l-am deplâns totdeauna – Rusia post-sovietică nu a dezvoltat o politică românească, adică nu a gândit o politică a relației sale u România, care să fie una specifică. A tratat România la pachet cu țările din Europa Centrală, mai târziu la pachet cu țările din NATO, iar mai târziu cu țările din Uniunea Europeană. Sigur, s-au mai făcut diferențe, dar nici într-un caz nu s-a individualizat România în procesul acesta de diferențiere.[…]. Desigur, că eu deplâng faptul că Rusia nu a gândit o politică specifică pentru România și n-a făcut, practic, din știința mea, nicio ofertă specifică României, nu ca să întoarcem spatele Occidentului, dar ca să construim o relație pozitivă cu Moscova. Dar, pe de altă parte, eu spun că prima vină aici este a noastră, a românilor, a diplomației românești, care n-a creat nimic, care ea n-a propus ceva serios”, a spus Severin, menţionează activenews.ro.
În ceea ce privește relația dintre SUA și România, Severin a spus că s-a transformat din parteneriat în protectorat. Severin susține că el este inițiatorul parteneriatului strategic România – SUA, idee care a luat ființă în biroul său de ministru de externe.
Citiţi mai multe pe http://www.activenews.ro/stiri-politic/Adrian-Severin-Relatia-noastra-cu-Statele-Unite-s-a-transformat-dintr-un-parteneriat-intr-un-protectorat-Conflictul-SUA-Rusia-este-de-fatada-si-se-vor-intelege.-Daca-nu-esti-atent-se-vor-intelege-pe-seama-celor-mici-131175
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.