Patronul ziarului Adevarul, ridicat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala

Patronul ziarului Adevarul, ridicat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala

Patronul ziarului Adevarul, ridicat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscala

by April 27, 2016 0 comments

Omul de afaceri Cristian Burci a fost ridicat, în această dimineaţă, de procurorii DIICOT, acesta fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 8 milioane de euro. El este acuzat de devalizarea societatii Romvag Caracal. Au loc perchezitii si la ziarul Adevarul, fiind pus sub acuzare si administratorul special la Adevarul holding, Denisa Turcu, pentru constituire de grup infractional organizat.

Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada 2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu SC … SA prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de suspectul B.C.-I.prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Se efectueaza cercetari fata de 9 suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscala.

La sediul DIICOT Olt vor fi duse 12 persoane.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.